Официален старт на търговията с акции на Син Карс Индъстри

0
Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam
Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam

Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam

Търговията с акции на Син Карс Индъстри на пазар beam започна след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 2 милиона лева.

Приветстваме Син Карс Индъстри, които доказват, че пазарът за растеж beam реално помага на амбициозния българския бизнес да мобилизира капитал и да бъде конкурентоспособен на световни терени. Нещо повече, това е ясен знак, че инвеститорите подкрепят бъдещето на зелена индустрия и устойчивото развитие на икономиката на страната ни“, заяви доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, предава Economy.bg.

Размерът на емисията на Син Карс Индъстри е 20 543 669 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 /един/ лев. Книжата на компанията се търгуват на beam под борсов код SIN.

Допълнителният капитал, набран oт Син Карс Индъстри ще се използва от високотехнологичния производител на електромобили за изграждане на роботизирана линия за производство на шасита и компоненти в Русе, закупуване на машини за производство, назначаване на допълнителен брой служители и производството на малка серия тестови автомобили за реализиране на пазара. С част от средствата, компанията ще финансира и установяването на представителството си в Германия, откъдето планира да навлезе на световните пазари с марката L CITY.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари