ОДМВР - Русе: Правим всичко възможно, но трафикът към "Дунав мост" продължава да е изключително интензивен

0
С всички възможни средства и ресурси екипите на полицията работят по регулиране на движението, предотвратяване на задръстванията, пътни инциденти и облекчаване на преминаването на трафика от леки автомобили
С всички възможни средства и ресурси екипите на полицията работят по регулиране на движението, предотвратяване на задръстванията, пътни инциденти и облекчаване на преминаването на трафика от леки автомобили Снимка: Dunavmost

От полицията призовават всички участници в движението да бъдат толерантни, търпеливи и да спазват законите и указанията на екипите им на терен

Трафикът от товарни автомобили и камиони към ГКПП "Дунав мост" при Русе продължава да е изключително интензивен. От ОДМВР - Русе са предприети и се реализират редица мерки за подпомагане и контрол на трафика в посока пункта, това включва, както зоната около него, така и трасетата на преминаване на превозните средства през областта, съобщиха от полицията в Русе.

С всички възможни средства и ресурси екипите на полицията работят по регулиране на движението, предотвратяване на задръстванията, пътни инциденти и облекчаване на преминаването на трафика от леки автомобили по трасетата, където изчакват товарните превозни средства. Полицейските патрули в Русе и областта са с подсилени денонощни дежурства, като са извадени и допълнителни полицейски екипи, които да регулират движението в определени участъци. Колоните от камиони се обхождат денонощно от екипи на полицията и се следи за стриктното спазване на въведената организация на движение от стопаните на пътя в района на граничния пункт.

Прави се и всичко възможно, за да не се допуска товарният трафик да преминава през вътрешността на Русе и през малките населени места. Има такива сигнали и се вземат съответните мерки спрямо нарушителите.

С цел предотвратяването на струпване на товарния трафик в нашата област и блокиране на движението, са предприети и допълнителни мерки – на териториите на областите Разград, Велико Търново, Стара Загора и Хасково полицейски екипи спират камионите, пътуващи към граничния пункт на територията на областите, осигурено е денонощно полицейско присъствие. Тази дейност се координира от Национален координационен център.

Работи се и в тясна връзка със службите, разположени на самия граничен пункт, органите на местно самоуправление и областната администрация, с цел предприемане на своевременни действия според компетенциите им при възникване на критични ситуации.

От полицията призовават всички участници в движението да бъдат толерантни, търпеливи и да спазват законите и указанията на екипите на терен.

Промяната в метеорологичната и пътна обстановка, свързана с ограничена видимост от мъгли и валежи, мокра и хлъзгава пътна настилка, налага водачите на превозни средства, движещи се в участъци с колони от изчакващи камиони и тирове, да шофират разумно и с повишено внимание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    Гост
    А пробвахте ли да глобявате паркиралите на пътното платно камиони? Има цели четири тир паркинга край Дунав мост.
  • 6
    2
    Народа
    Кво правите бе бастуни. Всеки ден тапи, всеки ден някой пробит кондом събиран с дървена лъжица от градската тоалетна или на УСРАЙНА ИЛИ НА МАМАЛИГАРИЯ СЕЧЕ ПЪТ А ВИЕ СИ БЪРКАТЕ В Ноздрята ДА СИ ЧЕШЕТЕ ПИЛЕШКИТЕ МОЗЪЦИ!!! Кво прайте бе лешпери???? Сега е да ви питам “ Кво прайм ся?”
  • 12
    1
    18
    То на думи всичко цветя и рози, пък реално на място ....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари