Очаква се щуро време в неделя

1
Слънчево през деня, следобед се очакват валежи и гръмотевици
Слънчево през деня, следобед се очакват валежи и гръмотевици

Температурите слабо ще се понижат

През нощта срещу неделя над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо.

Повече облаци очакваме на места в централните и южни райони, където до полунощ ще превали и прегърми. Минималните температури ще останат без съществена промяна и ще са между 17° и 24°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Дунавската равнина Сандански - до 20-24°С, информира MeteoBalkans.

През деня със слаб, а в североизточните райони и по Черноморието – до уморен североизточен вятър, в страната ще прониква малко по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с два-три градуса и преобладаващите максимални ще са между 30-35°С. По-прохладно ще се задържи по Черноморието и високите полета – до 28-29°С.

Времето ще остане предимно слънчево, с развитие на купеста, а по-късно следобед и привечер на места - купесто-дъждовна облачност, и ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще е ясно и тихо. През деня ще е предимно слънчево и топло, но до обяд. Следобед на много повече места ще се развива купесто-дъждовна облачност и е възможно да превали и прегърми. Максимални температури на въздуха –29-30°С, на морската вода - 25°-26°. Ще духа умерен североизточен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух.

Времето в София

През нощта срещу неделя времето в столицата ще е предимно ясно и тихо. Минималните температури ще са между 16-17°С.

През деня ще е предимно слънчево и топло, но до обяд – след това ще се развива купесто-дъждовална облачност и очакваме валежи и гръмотевици. Температурите ще се понижават и максималните им стойности ще са между 29-30 °С.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм, но само до обяд. Следобед в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на повече места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, а по откритите и високи части - и силен вятър от североизток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 22°, на 2000 метра - около 15°.

Времето на Балканите

От североизток ще прониква по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Въздушната маса ще остане неустойчива и в следобедните часове на много повече места, предимно в Южна Румъния и България, ще превали и прегърми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Аз
    И кое му е щурото на времето?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари