Очаква се президентският вот да е на 14 ноември

0
Председателският съвет на НС утре ще обсъди отново проекторешението за насрочване на президентските избори
Председателският съвет на НС утре ще обсъди отново проекторешението за насрочване на президентските избори Снимка: БГНЕС / Архив

Председателският съвет на НС утре ще обсъди отново проекторешението за насрочване на президентските избори, коментира председателят на народното събрание Ива Митева

Според нея мнозинството от парламентарните групи подкрепят датата 14 ноември за насрочване на първия тур на вота за държавен глава, предаде БНТ.

Митева настоява датата да бъде обсъдена още един път, проектът за решение да бъде подписан от председателския съвет и тогава да го внесе за гласуване в пленарна зала. Тя коментира още, че не участва в срещите с БСП за реализация на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Има такъв народ" като партия трябва да решат дали ще се отговорят на поканата за среща утре.

Председателят на Народното събрание заяви, че след конституирането на парламентарните комисии веднага е разпределила всички постъпили законопроекти за разглеждане, но не може да нарежда на комисиите как да работят.

По повод внесения днес от "Демократична България" проект за промени в Закона за съдебната власт, който предвижда преждевременно прекратяване на мандата на ВСС, Митева коментира, че трябва да се подходи внимателно. Тя подчерта, че има решение на Конституционния съд, според което не може конституционно установен мандат да се прекратява с обикновен закон. Освен това до средата на септември няма време законопроектът да бъде обсъден и гласуван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари