Обявиха победителя в клас "Макси" на ралито в Русе

2
Това е втора поредна победа за умелия пилот
Това е втора поредна победа за умелия пилот

Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм” Константин Маршавелов с „Мицубиши Лансер Ево 10” спечели надпреварата в клас „Макси” във втория кръг на републиканския шампионат по автомобилен спорт по затворен маршрут - "Писта Русе", пише 24 часа.

Със своя „Мицубиши Лансър Ево 9“, в събота Камбуров постигна най-добро време в първия манш, изпреварвайки с 0.486 секунди пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10).

Във втората тренировка, поради падналия дъжд и разлято масло по пистата, състезателите караха зад автомобил за сигурност и така и не успяха да запишат времена.

Така стартовата решетка за състезанието бе подредена според времената от първата тренировка. Въпреки, че стартира от втора позиция, Маршавелов успя да изпревари тръгналия от полпозишън Пламен Камбуров и не допусна да му бъде отнета победата.

Състезанието в клас „Макси” беше изключително интересно. За късмет на пилотите, въпреки променливото време, за гонката дъждът спря и пистата бе суха, с изключение на няколкото огромни локви в някои нейни краища.

Спечелилият първа позиция на квалификациите в събота Камбуров, също с „Мицубиши Лансер Ево 10”, тръгна уверено на старта и поведе колоната от седем коли.

Маршавелов се залепи веднага за водача. На правите Камбуров имаше предимство и набираше дистанция, но в завоите бе по-бърз и двата автомобила се движеха броня до броня.

В 7-та обиколка, при влизането в обратния завой пред Симовата мелница, на стотина метра преди старта, Маршавелов успя да се промуши и да мине пред съперника си, като при лекия допир между тях загуби част от спойлера си.

Камбуров не се отказа и продължи да гони водача, но в предпоследната, 12-та обиколка, се завъртя на първия десен завой след старта и изостана много.

Така първи финишира Маршавелов, следван от Камбуров и Румен Киров със „Субару”. Това бе и втора поредна победа за Константин Маршавелов в Русе, след като спечели убедително и миналата година.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари