Обвиняем за наркоразпространение остава в ареста

0
44-годишният Г. Г. е пласирал три вида наркотици за повече от 55 000 лева
44-годишният Г. Г. е пласирал три вида наркотици за повече от 55 000 лева

44-годишният Г. Г. е пласирал три вида наркотици за повече от 55 000 лева

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е оставена без уважение молбата на 44-годишния Г. Г. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, бе потвърдено от Великотърновския апелативен съд.

С постановление от 13.11.2020 г. Г. Г. е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем за това, че при условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително държал с цел разпространение три различни вида високорискови наркотични вещества в големи размери на обща стойност 55 545,55лв. По искане на прокуратурата с определение от 16.11.2020 г. състав на Окръжен съд – Русе е взел по отношение на Г. Г. мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдено от ВТАС.

С молба от 01.06.2021 г. обвиняемият е поискал по-лека мярка, но Окръжният съд прецени, че няма основание за това. Изводът на първоинстанционния съд, че тежестта и характера на обвинението, наред с предишните осъждания на Г. Г. сочат на опасност да се укрие или извърши престъпление, се споделя и от Апелативния съд. На 20.04.2020г. обвиняемият е изтърпял предходното наказание лишаване от свобода за престъпление отново свързано с наркотични вещества, а настоящото обвинение е за деяние около шест месеца по-късно. Въззивните магистрати се присъединяват към мотивите на Окръжен съд - Русе, че не е налице промяна в обстоятелствата, при които е взета първоначално мярката за неотклонение „задържане под стража“.

В този смисъл Апелативният съд приема жалбата за неоснователна и потвърждава определението на РОС, с което е оставена без уважение молбата на обвиняемия Г. Г. за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека, като правилно и законосъобразно, поради което то вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари