Обвиненият в убийството на красивата Мария отрича да е замесен

3
Пред съда Йовчо Стоянов заяви, че не е извършил убийството
Пред съда Йовчо Стоянов заяви, че не е извършил убийството Снимка: Монитор

Убитата зверски 17-годишна Мария Христова е била погребана в много тесен роднински кръг в събота, на 21 август, само денонощие след като тялото ѝ беше намерено на дъното на изоставен кладенец в стралджанското село Недялско

Разрешението е получено от прокуратурата веднага след аутопсията поради напредналия стадий на разложение, пише Монитор. Кметският наместник на малкото село Стоянка Боева уточни, че ритуалът е бил на гробищния парк в Стралджа, където се водели като постоянни жители майката Тодорка и живеещият с нея на семейни начала пастрок Йовчо Стоянов. В понеделник в община Стралджа все още не бяха издали акт за смъртта на Мария, установи репортерска проверка, служителите обясниха забавянето с липсата на документи, които майката Тодорка отнесла със себе си.

"Случилото се с това момиче, за което в последствие стана ясно, че е било бременно с близнаци е трагедия за всички ни, хората все още не могат да повярват че Йовчо го е направил. Тук всички се познават, няма как нещо да остане скрито-покрито, защото всичко е пред очите ни. Кой да очаква че ще убие детето на жената, с която живеят вече почти 16 години и че след това ще захвърли трупа ѝ в кладенец? Просто не е за вярване, но ето – случило се е…“, коментира Стоянка Боева и припомня, че в селото още коментират трагедията с разкъсаната от питбули 51-годишна англичанка Ан Морган Гордън през ноември 2007-а година. Жената загинала от раните си посред бял ден след като никой не посмял да излезе с голи ръце срещу побеснелите и обучени да хапят на живо месо четириноги.

Късно след обяд на 23 август състав на ямболския окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишният Йовчо Петров Стоянов, срещу когото е повдигнато обвинение че е удушил доведената си дъщеря на 12 август, след което е хвърлил трупа ѝ в изоставения кладенец край село Недялско.

Разследването е в начален стадий, разпитани са жители на селото, които са открили трупа и последни са видели и разговаряли с бременното момиче, назначени с множество експертизи, обвиняемият на този етап отказва да дава показания.Ако обвиняемият бъде признат за виновен от съда го очаква тежка присъда, включително доживотен затвор без право на замяна. Пред съда Стоянов заяви, че не е извършил убийството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари