Обвинени за убийство на мъж в София остават в ареста

0
Трупът на приятеля им бе открит на 1 септември в парк
Трупът на приятеля им бе открит на 1 септември в парк Снимка: iStock

Състав на Софийския апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И.Н. (на 45 години) и И.Г. (на 46 години), обвинени за убийство, извършено от тях с особена жестокост - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК.

Сутринта на 01.09.2019 г., в парк в кв. „Изток в гр. София, бил открит труп на мъж. В хода на разследването е било установено, че пострадалият е Д.И. (на 43 години). Причината за смъртта му е тежка открита черепно мозъчна травма, в резултат от действието на твърди тъпи предмети. Били му нанесени множество удари предимно в областта на главата, със значителен интензитет, средства и сила, съобщиха от прокуратурата.

Към настоящия момент на разследването са събрани множество доказателства – следи от извършителите на тежкото престъпление, в това число дактилоскопни и ДНК на И.Г., средствата, с които бил умъртвен Д.И., показанията на свидетели.

Привлечените в качеството на обвиняеми Н. и Г. били заедно с пострадалия И. непосредствено преди деянието, в района на престъплението. Тримата се познавали, били в приятелски отношения. За обвиняемите е известно, че злоупотребявали с алкохол, под въздействието на който ставали изключително агресивни.

Съдът е приел доводите на прокурора от Апелативна прокуратура – София, че двамата обвиняеми са автори на инкриминираното деяние. За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Налице е реална опасност от укриването на двамата извършители на жестокото убийство, предвид техните опити непосредствено след деянието да се укрият и обстоятелството, че се е наложило да бъдат обявени за издирване от органите на полицията.

Разследването на убийството продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари