Обстановката в Русенско се нормализира

0
Все още има населени места без ток и вода
Все още има населени места без ток и вода Снимка: Dunavmost

Обстановката в Русенско се нормализира, но все още има населени места без ток и вода

Обстановката в Русенско се нормализира след обилния снеговалеж, но все още има населени места без ток и вода. Това съобщи областният управител на Русе Галин Григоров.

Екипите на електроразпределителното дружество са отстранили две трети от авариите в региона, като 10 села са още без електрозахранване. В няколко населени места няма вода, сред които е и град Бяла.

По думите на Григоров проблемът е, че има много скъсани електропроводи. Той обясни, че екипите работят за отстраняването на авариите. Използва се и високопроходима военна техника за труднодостъпните места.

Григоров каза, че има реална опасност няколко населени места да останат без електрозахранване и без вода и през нощта.

Всички главни пътища в област Русе са почистени. Камиони се пропускат в посока София и Силистра. Движението на тежкотоварни превозни средства е ограничено към Разград и Велико Търново заради проблеми в двете области.

Григоров обясни, че от румънска страна се е образувала колона от камиони с дължина повече от 30 километра. Те не се допускат на българска територия заради Прохода на Републиката, който все още е затворен за тежкотоварни превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари