Общинските съветници изслушаха русенка по казус за нови пейки

1
На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за поставяне на нови пейки пред блок "Тобол"
На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за поставяне на нови пейки пред блок "Тобол" Снимка: Общински съвет - Русе

На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за поставяне на нови пейки пред блок "Тобол"

Днешното 34-то заседание на Общински съветРусе премина в дебати по някои от горещите точки в Дневния ред, обсъждани и по време на постоянните комисии. Общо 29 точки разгледаха общинските съветници, включително две питания и две изказвания на граждани.

Едно от питанията беше на Галина Илиева, която е представител на етажната собственост на блок „Тобол“ в кв. „Цветница“, посочиха от Общински съвет-Русе. Нейният казус е свързан с дарени по време на кампания „За по-красив и подреден квартал“ две пейки, поставени пред споменатия блок на алея „Ела“ №6. По това време „Професионален домоуправителРусе“ се грижи за етажната собственост, а ПП ГЕРБ извършват дарението на самите пейки, както и на кошчета за боклук.

Проблемът се създава, когато въпросните пейки са демонтирани на 1 април тази година от същия професионален домоуправител, а причината е, че Цветелин Цонев е бил сменен и вече не е отговарял за бл. „Тобол“. Според Галина Илиева, живущите и най-вече възрастните хора от блока, са били „меко казани възмутени и потресени от подобен акт на деяние“.

На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за поставяне на нови пейки на същите места. Към днешна дата пейките са монтирани от Общината и обитателите на бл. „Тобол“ изказват благодарност към кмета Пенчо Милков и администрацията за бързата реакция от тяхна страна.

В основата на въпроса обаче стои дали при всяка ситуация от битов характер се налага да се пишат официални писма от гражданите. Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев отправи адмирации към г-жа Илиева за борбеността, с която тя се отнася към поставения проблем и за решителността ѝ той да бъде разрешен. Именно заради естеството на казуса питането на г-жа Илиева беше допуснато в Дневния ред на днешното заседание.

Кметът Пенчо Милков завърши с думите, че до момента в града са поставени 185 нови пейки, като тенденцията ще продължи да се запазва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Втрещен
    Сериозно ли този добитък, с вдигнатите очила на кока е губил времето на общинския ни съвет? За пейки пред блока и? Сериозно ли? Сериозно ли Пазарджиев и кмета Милков са произнесли речи?! Ама тия двамата са на наша издръжка! За това ли ми харчат парите?!
  • 3
    5
    !@#$
    Селянина може да избяга от селото, но селото няма как да избяга от селяндура. Той си иска пейката пред къщурката му, там да си седи и да киризи какво правят другите селяни, че да има тема за обсъждане. Като маймуните в зоопарка. Селяндура, изобщо не си и помисля, че това вторачване в чуждия живот може да е притеснително за съседа му, та той си седи на пейката. Тъпото е, че селяндура вече нахълта в общинския съвет и го аплодират за "гражданската" му позиция.
  • 6
    4
    Охо, аз съм си решил проблема
    От къде ги намериха тия пейки, от къде ги намериха тия сили, довлякоха две пейки пред блока и де що има пенсия се курдиса там. Прибираш се от работа, а те си шепнат - тоя от къде има пари да си купува бира всеки ден. Е хайде половин кофичка катран, хайде хубаво да обработим дървото. И вече година спокойствието е въдворено.
  • 12
    3
    Спокоен
    Поради спецификата на народо-психологията ни, поставянето на пейки пред жилищен блок е меко казано неразумно. Всички знаем какво следва: събиране на възрастни хора, клюкарене, сплетни и своеобразен мониторинг - кой, кога, с кого и с какви торби покупки се прибира. Подчертавам, че изпитвам респект към възрастните хора, но безделието ги прави леко дразнещи. А тези пари могат да се използват за създаване на клубове по интереси за пенсионерите във всеки квартал. Бе било шах, табла, белот, каланетика, песни, танци, екскурзии и т.н. Нещо, което ще осмисли и оцвети пенсионерското ежедневие. Да не говорим в какво се превръщат пейките нощем, когато мястото на пенсионерите се заеме от кварталните друсалки. Мястото на пейките е в паркове, градини, на оживени обществени места. Не пред блока!
  • 8
    2
    виктор
    Този индивид сам се е набедил за професионалист. За близо 3 г. не е свършил абсолютно нищо смислено в блока ми. Той е крещящо неграмотен в областта за която се е набедил за "професионалист" и пробутва различни прозрачни номера за да вземе някой лев отгоре. Изгонете го или просто не му плащайте, не може да ви осъди, но все пак при конфликт ако не сте юристи, питайте някого, който разбира. Съвсем елементарно е да го игнорирате, но внимавайте. Аз не му плащам вече 2г., пари от мен няма да види. Преди няколко месеца тръгна да ме съди, но добри хора му казаха, че в съда ще изяде дървото и спря.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари