Общините ще получават средства за плащане на доброволци

1
Общините ще използват уменията им в различни бедствени ситуации
Общините ще използват уменията им в различни бедствени ситуации Снимка: БНР

От 2019 година общините ще получават в бюджетите си средства за заплащане на доброволци, когато се използват уменията им в различни бедствени ситуации, съобщи инж. Георги Михов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В област Добрич има сформирани и регистрирани доброволни формирования в шест от осемте общини с общо 66 доброволци. Това е 57 % запълване на структурите, на база максималния брой от 115 доброволци, които държавата финансира, каза инж. Михов, цитиран от Дарик.

Според данните в регистъра на Главна дирекция „ПБЗН” в цялата страна има 231 доброволни формирования с общо 3094 доброволци, с което се осигурява покритие на над 86 на сто от населението и територията на страната.

Това стана ясно на днешното заседание в областната управа на Съвета за намаляване на риска от бедствия.

Представителите на общините докладваха на заседанието състоянието на доброволните формирования на тяхна територия, като стана ясно, че сформираните и регистрирани такива нямат техника. Към момента на всички са осигурени с лични предпазни средства и са преминали обучение. Общините, в които няма все още създадени структури, са Добрич и Добричка, като представителите им докладваха, че въпреки проведените информационни кампании липсват кандидати. 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари