Община Ценово се "въоръжи" с уникална машина

0

Община Ценово вече разполага с нов специализиран автомобил.

Кметът на община Ценово д-р Петър Петров официално получи ключовете на нов автомобил, който е специализиран за работа при тежки теренни условия. Многофункционална машина веднага ще влезе „на въоръжение“ в община Ценово.

Техниката е уникална за България и се внася за първи път в нашата страна. По мнението на специалисти по-голямата част от оборудването на машината е уникално“, сподели зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова.

Универсалният камион със самосвална платформа ще се използва целогодишно в населените места на общината. През зимните месеци с многофункционалното чупещо се гребло ще се почистват участъците от общинската пътна мрежа. Машината е оборудвана и с пясъкоразпръскващо устройство. През останалата част от годината с автомобила ще се поддържат пространствата около пътната мрежа.

Камионът е снабден с косачка за трева на крайпътните пространства. Сервитутите ще се освобождават от изсъхнали и надвиснали клони на дървета и храсти с помощта на чупеща се храсторезна глава.

За първи път с машината ще могат да се почистват и канавките от наноси и растителност, а банкетите да се отводняват. След дни започва обучението на водачите на машината в Ценово от представители на фирмата-производител.

Специализираната техника е осигурена по трансграничен проект, който се изпълнява съвместно с румънските общини Гряка и Хотареле.

„С доставката на ново специализирано оборудване се постига основната цел, а именно да се подобри съвместното управление на риска“, допълни г-жа Игнатова, която е и ръководител на проекта. Членове на общинската администрация, които са включени в екипа на проекта, също присъстваха на церемонията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари