Общината спира ремонта на улици в Русе

7
Улица “Потсдам“ ще бъде свързана с бул.“България“
Улица “Потсдам“ ще бъде свързана с бул.“България“ Видео: Русе Медиа

Общината спира ремонта на част от 140-те улици, за които предишната местна управа изтегли заем от 10 млн.лв., съобщи зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева.

Причината е, че предстои подмяна на ВиК канализацията, която ще има конфликтни точки с улиците, предвидени за ремонт. След като приключат дейностите на ВиК, тогава ще бъде извършено асфалтирането на останалите отсечки, информира Русе Медиа.

До момента от заема са усвоени около 8 млн.лв., а останалите 2 млн.лв. ще се използват за довършване и обновяване на ул.“Потсдам“. Идеята е тя да бъде свързана директно с бул.“България“ и да не се преминава през кръговото кръстовище до КАТ. В момента вървят процедури по отчуждаване, за да може трасето да бъде изградено покрай Автогарата към международното шосе.

Ул.“Потсдам“ не е в списъка с обектите, за които е теглен кредитът, но парите ще бъдат пренасочени към нея. Причината – има срок за усвояване на 10-те млн.лв., а заради ВиК уличните ремонти трябва да спрат. Общината предпочита да вложи средствата сега, а впоследствие ще търси варианти за довършване на първоначалния списък с улици.

Зам.-кметът Магдалина Илиева припомни, че ул.“Посдам“ все още не е завършена и се води строителен обект. Правят се периодично проверки и при констатирани недостатъци се дава предписание на фирмата-изпълнител да ги отстрани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари