Община Русе: Спазвайте забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци

2

В противен случай ще бъдат налагани глоби

Във връзка със зачестили сигнали за неправилно паркирани моторни превозни средства пред и до контейнери за отпадъци, което е предпоставка съдовете да не могат да бъдат обслужвани, Община Русе апелира гражданите да спазват изискванията на Наредба № 15 на Общински съвет – Русе. Според чл. 4, т. 7 „се забранява паркирането на пътни превозни средства по начин, който би попречил на събирането и извозването на отпадъците и снегопочистването“.

Служители на Община Русе извършват ежедневни проверки на улици и булеварди, както и по сигнали на граждани, и при констатиране на нарушения ще бъдат налагани санкции на собствениците на моторните превозни средства.

При неизпълнение на цитираната разпоредба физически лица подлежат на глоба от 300 до 1000 лв., а едноличните търговци или юридическите лица ще бъдат наказвани с имуществена санкция от 1 500 до 5 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    QCHECK
    Гаражните клетки не пречат ли на почистването на общинската площ, която е паркинг? Когато освободите от клетките паркингите предназначени за паркиране, тогава бихте могли да налагате санкции, че паркираме на улицата.
  • 6
    2
    Иван - русенец
    Ало - Общината - намерете такива места за кошовете на еколожката.на Кмета, че да не ни пречат да паркираме. Все пак - улиците са публична собственост - т.е= те са наши, а не на Общината. Тя - Общината по закон има задължение да поддържа улиците и публичните площи и да осигури места за паркиране. Ако ли не - да си ходят всичките кметове, заместник кметове и еколожки. Баста, писна ни от вас и простотиите Ви !!!!
  • 19
    1
    Навъдиха се боклуци
    В Русе настъпи авто-анархия. Никой вече шофьор не ебава нито знаци, нито маркировка, а пък да не говорим за ЗДвП, нито за Правилника му. Всеки спира, кой и както си иска - без правила! Кифлите карат, всяка забила носа си в телефона и чати, изобщо не гледа пътя. Пичовете се правят на Фитипалди в града - изпреварват кой как му падне. Само контейнерите да са проблема ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари