Община Русе ще отпусне още 77 000 лева за ремонта на училището в Мартен

1
В процеса на ремонта на ОУ „Отец Паисий“ са възникнали непредвидени дейности
В процеса на ремонта на ОУ „Отец Паисий“ са възникнали непредвидени дейности Снимка: Община Русе / архив

В процеса на ремонта на ОУ „Отец Паисий“ са възникнали непредвидени дейности

Община Русе ще отпусне още 77 300 лв. за ремонта на ОУ „Отец Паисий“ в Мартен. Това се налага заради доклад от директор дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ и от директора на училището. Както е известно, в момента там се реализира проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност, финансиран по Инвестиционна програма за климата към Националния Доверителен Екофонд, предава Русе Медиа.

В процеса на ремонта са възникнали непредвидени дейности, за които не е допустимо финансиране по горепосочената програма. Става дума за частичен ремонт на стените в резултат на демонтирани радиатори, както и за съпътстващи дейности по газифицирането на обекта, свързани с неутрализиране на конденза и отвеждането му до новоизграден резервоар. Затова общинска администрация предлага корекция на бюджета, като се осигурят 17 300 лв. за текущ ремонт и 60 000 лв. за увеличение стойността на обект: „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на ОУ „Отец Паисий“ – гр. Мартен“ /от 983 007 лв. става 1 043 007 лв./. Средствата в размер на 77 300 лв. се осигуряват от „Резерв за непредвидени и неотложни разходи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари