Община Русе се включи в кампания срещу дрогата сред деца

1
На входа на Русе, непосредствено след ГКПП „Дунав мост“, и на изхода в посока София са инсталирани билбордове с мотото „Бъди свободен“
На входа на Русе, непосредствено след ГКПП „Дунав мост“, и на изхода в посока София са инсталирани билбордове с мотото „Бъди свободен“ Снимка: Община Русе

На входа на Русе, непосредствено след ГКПП „Дунав мост“, и на изхода в посока София са инсталирани билбордове с мотото "Бъди свободен"

Община Русе се включи активно в кампанията „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“. Неин идеен организатор е журналистът Румен Николаев. На входа на Русе, непосредствено след ГКПП „Дунав мост“, и на изхода в посока София са инсталирани билбордове с мотото „Бъди свободен“. Тяхната цел е да привлекат вниманието на русенци върху проблема с разпространението на наркотични вещества сред тийнейджърите.

Поставянето на съоръженията е дело на ОП „Русе Арт“, а финансирането е от бюджета на Превантивно-информационния център, които участват активно в инициативата с лекции и занимания за подрастващите.

Дизайнът на плаката бе избран след проведен конкурс в русенските училища. Автор на визията е шестокласникът от ОУ „Любен Каравелов“ Вихър Даков. Доброволци разлепиха над 1000 постера с посланието на ключови места в града. След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе в страницата на инициативата и да получи подробна информация по темата.

Проектът започна в края на февруари. Организирано бе мащабно проучване за употребата на наркотици от младите хора. В анкетата се включиха 4292 ученици на възраст между 11 и 17 години от 46 училища в областта, както и 3138 родители. Проучването показва, че над 7 процента от учениците в Русенско са употребявали наркотици.

В началото на лятото предстои по-мащабно събитие с посланията на кампанията.

Партньори в инициативата са и Областна администрация - Русе, РУО - Русе, РЗИ - Русе, ОД на МВР, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Центърът за психично здраве - Русе, УМБАЛ „Канев“, УМБАЛ „Медика“, както и други държавни и неправителствени организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    до 6
    Повярвай, само споменаването на Румен Никлаев е достатъчно за да започнеш да се оглеждаш за някоя мушенгия.
  • -1
    6
    Мислещ русенец
    Чета негативните коментари и не вярвам на очите си, не на ушите си! Хайде спрете се! Да, на някои не им харесва журналистът Р.Н., други не харесват кмета П.М., трети някоя от институциите, участващи в инициативата, четвърти сигурно двете болници, също участващи в мероприятието, но нека се замислят над следното - има ли проблем и те, пишещи негативни коментари, какво са направили за решаване на проблема? Или считат, че такъв (проблем) няма???
  • 3
    5
    гасгсагхсд
    не си струва да се употребва дрога, нито веднъж. Няма начин да бъдеш свободен и щаслив употребявайки дрога , в това число включвам пиенето на алкохол , приемането на тестостерон , и укротяването на децата с антидепресанти и антипсихотици :) а балъците да не гледат богатото наследствено мойче, дето друса, неска друса и се зоби,но НЯМА ДА УСПЕЕ
  • -1
    4
    Гражданин
    Преди време едни хора в Министерски съвет си правиха парти с "пици с кристали", а вие сега ще "привличате внимаието на обществото". Хайде холан, то не се знае и на други места дали не ползват "пици с кристали". В тоя политически батак в държавата вие какво очаквате да бъде обществото и децата в него.
  • 1
    3
    daskal
    За тези, които го познават е достатъчно името на "журналиста". Рядък бисер! Уникален!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари