Община Русе проучва възможността за изграждането на фотоволтаични системи по селата

2
Така ще намалеят сметките за електричество, съобщи заместник-кметът на крайдунавския град Магдалина Илиева
Така ще намалеят сметките за електричество, съобщи заместник-кметът на крайдунавския град Магдалина Илиева Снимка: Община Русе

Проучваме възможността за изграждането на фотоволтаични системи в малките населени места от община Русе.

Така ще намалеят сметките за електричество, съобщи пред БТА заместник-кметът на крайдунавския град Магдалина Илиева.

Тя обясни, че общинската управа вече е имала среща с кметовете на малките населени места.

Идеята е фотоволтаичните системи да бъдат изградени или на общински терен, или на покрив на общинска сграда. Те ще бъдат с различна мощност в зависимост от нуждите на съответното кметство.

По думите на Илиева произведеният ток или ще се продава на електроразпределителното дружество, като с приходите ще се покриват сметките за изразходения ток на съответното кметство, или ще се използва директно.

"Срещнахме се и с фирми, които изграждат такива фотоволтаични системи. Вече имаме и предложения от кметове на кои места да бъдат изградени те. Средствата за това ще дойдат от бюджета, който общината отделя за кампанията "Малки населени места", по която се осъществяват различни проекти", обясни Илиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    селяк
    грубо към хилядарка излиза киловат панелите.па ша и ма тия са с привилегии.има примери доста единият е пресен софийското осветление изглежда някой ме е чул да дрънкам преди 2-3 месеца
  • 1
    8
    Асан
    Мушеници А мотики и лопати що не раздавате по селата 🤣🇻🇳
  • 5
    7
    Русенец
    Покривът на общината в Русе колко кв панели може да побере?
  • 8
    6
    плюс-минус
    Когато от сумата, необходима за фотоволтаичните системи, извадите сумата, плащана досега и сега без тези нововъведения, какво ще получите? Щом ще харчите парите на хората, дайте ясни и конкретни данни как, кога, колко, кой и защо ще прави това. Кой ще спечели и кой ще загуби, а не само "дайте да похарчим едни пари" че последните години се похарчиха милиарди и милиарди.
  • 9
    5
    До 3.
    Такъв професионализъм, че успя да съсипе ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ - Русе...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари