Община Русе получи награда за успешно управление

0

Днес, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков прие на официална визита представители на Асоциацията на българските градове и региони, които връчиха награда за Община Русе – грамота и статуетка, в категория „Успешно управление на дунавска община“, част от вторите годишни награди на АБГР.

Сред присъстващите на срещата бяха изпълнителният директор на Асоциацията Ергин Емин, както и членове от организацията – Евтим Евтимов и Димитър Чифчиев.

Инж. Наков благодари за високата оценка, която общинска администрация е получила и заяви, че като неин представител ще продължава да работи за по-доброто настояще и бъдеще на община Русе.

От своя страна г-н Емин каза, че през последните години градът става все по-привлекателен и атрактивен, затова присъденото отличие е напълно заслужено.

***

В XII-тата Национална конференция на Асоциацията на българските градове и региони се включиха над 150 души, сред които министри, зам.-министри, областни управители, кметове, зам.-кметове и още много гости. При откриването, изпълнителният директор на АБГР Ергин Емин, подчерта че организацията вече 12 години осъществява съвместни проекти с фондация „Конрад Аденауер“.

Настоящият проект е част от това сътрудничество за подкрепа на градските власти и администрация, за повишаване на ефективността на управлението в градовете.

Жури в състав: Ергин Емин - председател, Петко Търпанов, Валентин Атанасов, Елена Димитрова, Димитър Маринов - членове и Евтим Евтимов - говорител, определиха носителите на годишните награди на АБГР в отделните категории.

Сред наградените бяха заместник-министърът на околната среда и водите - Атанаска Николова в категория "Партньорство с гражданския сектор", зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в категория "Нови възможности и перспективи" и др.

По време на церемонията бяха отличени и представителите на местната и регионална власти: „Областен управител на годината“ - Бисер Михайлов (Благоевград); "Областен управител 2016 - Регионално развитие" - Георги Ранов - Областен управител - Област Стара Загора; „Успешно управление – голяма община“ за Южна България – Димитър Николов – кмет Бургас; „Успешно управление – голяма община“ за Северна България - Иван Портних– кмет Варна; В КАТЕГОРИЯ "УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ - ДУНАВСКА ОБЩИНА" - ПЛАМЕН СТОИЛОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА РУСЕ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари