Община Русе откликна на сигнал на граждани

0
Поставиха два контейнера на улица „Г. С. Раковски“
Поставиха два контейнера на улица „Г. С. Раковски“

След сигнал от граждани, Община Русе постави два контейнера на ул. „Г. С. Раковски“, съобщиха от общинската управа.

Във връзка с постъпили в общинска администрация писма, относно предоставяне на съдове за битови отпадъци на адрес: гр. Русе, ул. „Г. С. Раковски“, на 14.11.2019 г. бе извършена проверка на място от служител на отдел „Екология“, към Дирекция „Екология и транспорт“ и представител на фирма „Нелсен – Чистота“ ЕООД.

Предвид посочените в писмата факти, Община Русе предприе мерки веднага, като възложи на фирмата, осъществяваща дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци, предоставянето на 2 бр. съдове тип „Бобър“ на горепосочения адрес. Съгласно Заповед № РД-01-2924/30.10.2018 г. на Кмета на Община Русе, честотата на обслужване на съдове тип „Бобър“ е ежедневно.

Разчитам на съдействие от страна на гражданите да използват предоставените съдове по предназначение, съгласно законовите разпоредби и да не допускат замърсяване на прилежащите площи. В съдовете за битови отпадъци не следва да се изхвърлят отпадъци от опаковки, за които в посочения район има обособени площадки на ул. „Асен Златаров“ №16 и №26.

За случая Dunavmost писа още на 16 ноември след като Жени Попова изказа благодарност за бързата реакция на кмета Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари