Община Русе отказва да плати ремонта на площада, а за жп гарата - няма правомощия

5
Това обясни кметът Пенчо Милков
Това обясни кметът Пенчо Милков Снимка: в. Бряг

Общината няма да плати извършения текущ ремонт на плочките на площада в Русе, съобщи кметът Пенчо Милков.

През есента бе възложено да се оправят хлопащите и начупени гранитни плочи, но след извършения от общинските специалисти оглед е било констатирано, че ремонтните дейности са изпълнени некачествено.

От общината са категорични, че докато изпълнителят не коригира работата си и не оправи плочките както трябва за своя сметка, няма да получи заплащане.

И още един некачествен ремонт стои на вниманието на администрацията, която обаче няма правомощия да го коригира. Става дума за подлеза на жп гарата, където има многобройни сигнали от граждани за окаяното му състояние. Dunavmost също писа за проблема.

Тъй като обектът е държавна собственост и за него отговаря Национална компания „Железопътна инфраструктура“, общината няма как да вложи средства в ремонта му. Въпреки това кметът е изпратил писма до НКЖИ, с които настоява да предприемане на спешни мерки за ремонт и изпълнение на вече поети от тях ангажименти при проведените до момента срещи. Проблемът е поставен и на вниманието на областната администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари