Община Русе обеща, че няма да сече дървета в Парка на младежта

1
При изпълнението на инфраструктурните проекти ще бъдат отсечени 173 дървета
При изпълнението на инфраструктурните проекти ще бъдат отсечени 173 дървета

При изпълнението на инфраструктурните проекти в Русе ще бъдат премахнати 173 дървета, ще бъдат преместени 17, като ще се засадят нови 458 дървета, обещават от общинската управа в Русе.

По четирите улици, които свързват централната пешеходна улица "Александровска" с кея - "Райко Даскалов", "Църковна независимост", "Славянска" и "Баба Тонка", ще бъдат премахнати 92 дървета, като ще бъдат засадени 115. Близо осем пъти ще се увеличи дървесната растителност на кея. Там отстранените дървета ще са 23, а на тяхно място ще бъдат засадени 176.

В участъка, който се рехабилитира в Парка на младежта, няма да бъдат премахвани дървета, а ще бъдат засадени 32.

По бул. "Придунавски" определените за премахване дървета са 20, 17 ще бъдат преместени, а 51 ще бъдат засадени. Тридесет и осем дървета ще бъдат отстранени по улиците "Шипка" и "Чипровци" в кв. "Родина". На тяхно място ще бъдат засадени 84. 

От местната управа информират, че дейностите по обектите от двата проекта се изпълняват по график, като срокът за изпълнение на "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе - етап 2" е 48 месеца, считано от 5 януари 2017 г., а на "Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих" - 30 месеца, считано от 12 декември 2016 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари