Община Русе кандидатства за трети път за финансиране на ремонта на физкултурния салон на ОУ „Иван Вазов“

0
Проблемите със салона датират от няколко десетилетия
Проблемите със салона датират от няколко десетилетия Снимка: ОУ „Иван Вазов“

Проблемите със салона датират от няколко десетилетия

Община Русе депозира за трети път проекта за укрепване на физкултурния салон на ОУ „Иван Вазов“ за финансиране по Наредба 4 на Министерството на младежта и спорта.

След многобройни писма и разговори със спортните министри Андрей Кузманов и Радостин Василев местната администрация изпрати докладна и до Министерството на образованието и очаква спешен отговор, тъй като нерешеният въпрос засяга пряко учебния процес и възпрепятства провеждането на часовете по физическо възпитание на 530 деца в училището.

Проблемите със салона датират от няколко десетилетия. Още с първото сезиране на настоящата общинска администрация, експерти от строителната дирекция се запознават на място с влошеното състояние на сградата. Изготвен е проект за ремонта ѝ, който е депозиран от Община Русе към министерството съгласно Наредба 4. През лятото на 2021 г. от ММС отговарят, че проектът е одобрен и ще бъде финансиран при освобождаване на паричен ресурс.

Зам.-кметът Енчо Енчев уточни, че е имал 2 лични срещи с министрите на спорта Андрей Кузманов и Радостин Василев. И от двамата е получено уверение, че проектът е одобрен съгласно наредбата и ще бъде подкрепен при първа финансова възможност.

Припомняме, че салонът на училището е публична общинска собственост, предоставена за стопанисване на директора на училището. С делегираните бюджети държавата отпуска на всяка образователна институция сума за издръжка на всяко дете, в която попада и поддръжката на сградата.

През септември 2020 г. Община Русе кандидатства по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за периода 2020-2022 г. с проектно предложение „Укрепване на физкултурен салон и надстрояване с два етажа на съществуващата сграда на ОУ „Иван Вазов“- гр. Русе”. От образователното министерство обаче не одобриха проекта.

Към момента единствената възможност за средства е по наредбата на спортното министерство.

Община Русе ще продължи да настоява пред отговорните институции да подкрепят проекта за укрепване на салона на ОУ „Иван Вазов“, както и за съдействие за изграждането на физкултурен салон в ОУ „Никола Обретенов“, какъвто липсва вече 40 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Убаво
    Ами сиги едни хорица готвят за будещ кумет азиатския доктор хонорис кауза Рис Тю Бил Юф. Той усвен че укръси собствените си сметки и джубове с достъ книжни знаци от 15 години владеени на РУПУЦ, през 2023 ще овладеи и общинътъ. Еле тогиз голем келепир ке падне.
  • 1
    5
    Гост
    С делегираните бюджети държавата отпуска на всяка образователна институция сума за издръжка на всяко дете, В КОЯТО ПОПАДА И ПОДДРЪЖКАТА НА СГРАДАТА. -- Де ги парите? Иначе, ако чакате на нашите височайши..... Те повече кълват на саниране, че там се усвояват дадени пари от ЕС.
  • 7
    4
    До 3
    Е как какво? Шумна реклама на семейното си положение (бившето), сексафера със сгащване в сюблимния момент, развод, сватба с някаква сексоложка от РИОЗВ Рузе, втори кукумет на голямото село Низофо, голям собственик на ливадите на селото, и не на последно място горд секссимвол на Бесните Стари Пенсии (БСП) на Импексовицата.
  • 7
    3
    към червените боклуци
    какво свърши за 3 години селянина окичил се със званието "Кмет" ?
  • 7
    2
    Обреден дум
    Качеството на ората в "Корабъ" е ну-ЛЕ-ВО. Я се развеждат, я се женят за втори път, я готвят кекс на работните си места, пък и пастири с ливади планират да стават. Абе селянин до селянин са тези Уууу прав ленси. Язък им за доктуран, тури, те, и видеообръщенията по ФАЦЕ БО КА. Ще кандидатсват и за ЕНТИ пъд за мангизи назаем, които да ООО кра дат
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари