Община Русе иска да придобие автополигона по пътя за Николово

5
Теренът би могъл да се ползва за изграждане на автомобилна писта и автополигон за обучение на деца по автомобилен спорт
Теренът би могъл да се ползва за изграждане на автомобилна писта и автополигон за обучение на деца по автомобилен спорт

Община Русе иска да придобие собствеността върху автополигона по пътя за Николово

Общинският съвет трябва да даде ход на процедурата за искане имотът да бъде прехвърлен безвъзмездно от държавата на общината.

„Поради техническите си характеристики и факта, че на територията на град Русе няма друг такъв за подготовка на водачи на МПС, теренът е подходящ за изграждане автополигон за обучението на водачи на моторни превозни средства. Към настоящия момент той е в много лошо състояние, натрупан е с отпадъци, включително и пространството около него, които образуват нерегламентирано сметище. Нарушена е асфалтовата настилка в по-голямата си част и липсват изцяло оградните пана. Той е с висока степен на обществена опасност поради обстоятелството, че не се охранява и се използва за нерегламентирани автомобилни гонки, които са предпоставки за инциденти с фатални последици“, казват от общината, цитирани от Русе Медиа.

Необходимостта от придобиване в собственост от общината на имота е с цел създаване на по-благоприятни условия за доброто му стопанисване, управление и опазване. Теренът би могъл да се ползва за изграждане на автомобилна писта и автополигон за обучение на деца по автомобилен спорт.

Придобивайки собствеността върху имота, Община Русе ще има законовото основание за предприемане на целесъобразни действия за неговото възстановяване и поддържане, и ще постигне социалния ефект от разкриването на нови работни места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари