Община Русе е с най-добро финансово изпълнение през 2021 по програмата "Региони в растеж"

2
Малко над 19 млн лв. са одобрените разходи, включващи проекти за подобряване на градския облик
Малко над 19 млн лв. са одобрените разходи, включващи проекти за подобряване на градския облик

„България може да бъде реален и първокласен бенефициент, а не помощен партньор в реализирането на европейските проекти“.

Тази надежда изрази кметът на община Бургас и член на УС на НСОРБ Димитър Николов, който беше домакин на Годишната информационна среща на Оперативна програмаРегиони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020 г., съобщават от Сдружението. Събитието събра заместник-министрите на МРРБ Нина Стоименова и Валентин Граматиков с представители на областни администрации и местни власти в реновираната по програмата сграда на „Център за съвременно изкуство и библиотека“ в община Бургас.

В рамките на събитието заместник-министър Стоименова отличи общини за добро партньорство с Оперативната програма през изтичащия програмен период.

В категорията „Общини, приключили с най-добро финансово изпълнение през 2021“, първенец е Община Русе с малко над 19 млн лв. одобрени разходи от УО за 2021г., включващи проекти за подобряване на градския облик и архитектурната среда.

Втори са Община Стара Загора с 16 млн лв. привлечени средства в проекти за модернизиране и обновяване на градската инфраструктура, като наградата получи Георги Симеонов, директор дирекция „Инвестиции и европейски програми“. 

Община Пловдив заслужи отличие с реализирани проекти на стойност 17 млн лв. за обновяване на училища, детски градини, социални жилища и икономически зони.

В категорията „Най-иновативен обект“, насочена към атрактивни проекти, увеличаващи привлекателността на населените места, призът получи Община Бургас за проекта „Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в културно-образователен център (музей) за съвременно изкуство и библиотека“.

В категорията „Най-отговорен поглед в бъдещето“, отличаваща иновативни партньорски споразумения за подготовка на интегрирани териториални инвестиции за следващия период, заместник-министър Стоименова награди кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова за инициативата по подписването на партньорството „По водите на река Осъм“ и заместник-кмета на Община Сливен Стоян Марков за споразумението за развитие на индустриални зони и привличане на инвеститори между общините Сливен, Ямбол и Тунджа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари