Община Русе дарява 183 компостери

2
Те ще бъдат получени от физически лица и институции
Те ще бъдат получени от физически лица и институции Снимка: iStock

Общинският съвет ще гласува на предстоящата сесия дарение на компостери от страна на община Русе за жителите на няколко квартала и детски заведения.

За втора поредна година общината провежда собствена инициатива за внедряване на компостирането и приучаване на жителите към екологосъобразно управление на отпадъците. За целта тя е закупила със собствени средства 183 компостера. От тях 122 броя ще бъдат предоставени на жителите на гр. Русе, кварталите „Средна кула“, „Долапите“, ДЗС и „Образцов чифлик“, а останалите 61 броя – на детски градини и училища на територията на общината.

Процедурата по одобряване на кандидатите е извършена след приема на заявления от собствениците, с приложено копие от нотариалния акт, удостоверяващ собствеността на имота. Критерият за подбор е площта на имота. От подбора се изключват имоти в режим на етажна собственост и извън посочения обхват.

За компостерите, които ще бъдат предадени на училищата и детските градини, са подадени заявления от директорите на образователните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари