Община Кубрат: Болницата ни ще я има и ще заработи на пълни обороти много скоро

0
В подкрепа на напусналите лекари пред сградата на Общината беше организиран мирен протест
В подкрепа на напусналите лекари пред сградата на Общината беше организиран мирен протест

В подкрепа на напусналите лекари пред сградата на Общината беше организиран мирен протест

Болницата в Кубрат ще я има и ще заработи на пълни обороти много скоро, още тези дни“, увериха от Общинската управа в Кубрат.

Това потвърди днес пред журналисти и временния управител на лечебното заведение в общинския център д-р Леман Балканджиева. Тя обясни, че след приключване на регистрацията си е в готовност да назначи нови специалисти по отделения, които са проявили интерес да работят в лечебното заведение. Доктор Балканджиева подчерта също, че болницата остава отворена и за местните медици в оставка.

Казусът с назначаването на временния управител раздели местната общественост в лудогорския град. Против решението на местния парламент днес се изказаха и няколко лекари.

„Не сме съгласни с решението на Общинския съвет по такъв начин да бъде спирана работата на болницата. Не сме съгласни с този избор. В момента болните се обслужват от „Бърза помощ”, заяви д-р Павлин Дечев. Медиците в оставка настояват решението на местния парламент да бъде преразгледано. Напусналите лекари към момента са около 10-15, а по думите на болничния управител на работа днес са се водели 16 медици.

Преди 16 години управлението на болницата в града отново беше сменено, като остава неясен въпросът защо за този период не са привлечени млади специалисти? Хората трябва да бъдат спокойни, защото работеща болница в Кубрат ще има“, заяви тази сутрин кметът Алкин Неби.

На въпроси на медиите беше отговорено допълнително на извънреден брифинг.

В знак на несъгласие и в подкрепа на напусналите лекари пред сградата на Общината беше организиран мирен протест, в който се включиха медици, представители на сдружение „Потомци на Дуло“, местни общественици и граждани. По повод ситуацията с COVID-19 за протестиращите бяха осигурени маски и дезинфектант, а за спокойствието и реда на протеста патрулираха служители на МВР.

В подкрепа на Общината и новия управител дойдоха и други жители на Кубрат, както и кметове от населените места на общината, които издигнаха лозунги в подкрепа на болничния управител.

Не сме съгласни с този протест и твърдо заставаме зад новия управител. Ако всичко е било наред с тази болница, както твърдят някой лекари, защо тогава хората предпочитат други болници? Защо няма раждания тук, а родилките отиват в Тутракан или Русе, че даже и в Исперих?“, попитаха хора в подкрепа на д-р Балканджиева.

Отворени сме за диалог. Преди и по време на заседанието всеки имаше възможност да изложи аргументите си. Решението е законно и легитимно. Никой не е казал, че болницата няма да работи, твърдят го някой хора, които даже не искат да разговорят с нас. Всеки ден се водят разговори, пациенти не се връщат. Единствено спешните случаи се пренасочват“, заяви председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, който призова по темата да не се спекулира, а да се водят нормални разговори.

Продължавам да разговарям с всички и търся решение на проблема и такова ще има до няколко дни“, категоричен е временният управител на „МБАЛ – КУБРАТ“. "Въпреки липсите болницата си работи, макар и трудно. Аз също правя прегледи и не спирам работа с пациенти, тъй като съм специалист по вътрешни болести“, каза още д-р Балканджиева.

Към момента в болницата има трима пациенти в COVID отделение, както и едно детенце в детското отделение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари