Отнето предимство е причината за инцидента на булевард “България“

2
Шофьорка с "Киа" предприема завой от Охлюва към булеварда, но сече пътя на младеж с "Хонда"
Шофьорка с "Киа" предприема завой от Охлюва към булеварда, но сече пътя на младеж с "Хонда" Видео: Русе Медиа

Два автомобила пострадаха при катастрофа на бул.“България“, станала в района на Охлюва.

За късмет няма ранени хора, но пък инцидентът поставя отново въпроса за целесъобразността на обратния завой в посока София в този участък.

До катастрофата се стига, след като лек автомобил „Киа“, управляван от жена, се спуска от Охлюва към булеварда. Шофьорката решава, че може да се включи в движението и да се престрои в крайна лява лента, за да направи обратния завой. В същото време по пътя с предимство в посока Дунав мост се движи лек автомобил „Хонда“, шофиран от младеж. По думите му той се е опитал да избегне колата, която му сече пътя, но не успява и я удря в задната част. „Киа“-та излита в храстите, а „Хонда“-та спира малко по-нататък, съобщи Русе Медиа.

На място са изпратени екипи на полицията, „Спешна помощ“ и пожарната, тъй като и двата автомобила са били с газови уредби. Жената се е почувствала зле и въпреки че няма видими травми, е откарана за преглед в болницата.

Според шофьори обратният завой в този участък е опасен, тъй като идващите откъм Охлюва трябва не само да слязат на булеварда, където колите карат с висока скорост, но и да пресекат и трите ленти, за да завият. А това води до чести инциденти.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари