ОБРАТ: Хазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне

0
Фирмите на бизнесмена печелят серия от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта
Фирмите на бизнесмена печелят серия от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта

Фирмите на бизнесмена печелят серия от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта 

Фирми на Васил Божков печелят серия от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта и имат шанс да си върнат отнетите лицензи за хазартна дейност, след като през пролетта Народното събрание национализира хазартния бизнес, съобщи Mediapool.

Срещу фирмите на Божков бяха предявени като дължими със задна дата данъци, такси и лихви в размер на близо 700 млн. лв., а лотариите бяха закрити. Сайтът 7777.bg сам прекрати дейността си заради наложените запори от НАП, а "Еврофутбол" остана без лиценз заради неплатените такси и данъци. Отделно срещу Васил Божков бяха повдигнати 18 обвинения. Самият той от края на януари се намира в ОАЕ. България поиска екстрадицията му, но и до момента искането не е уважено.

През последните няколко месеца Административният съд - София-град, е отменил редица решения на Държавна комисия по хазарта, с които са отнети лицензите за хазартните игри, организирани от компаниите на Божков. Още през март комисията по хазарта реши временно да отнеме разрешения за хазартна дейност на фирмите на Божков с твърдението, че дължат стотици милиони от държавни такси. Междувременно Националната агенция за приходите издаде уверения на фирмите, че не дължат нищо.

На 2 ноември Административният съд в София обявява, че временното отнемане на лиценза за бизнеса със залагания на "Националната лотария" е незаконно. Комисията по хазарта го е наложила с аргумента, че дружеството е натрупало над 3 млн. лв. неплатени такси върху залаганията за последните шест години. Тези задължения обаче не са безспорни, защото не са влезли в сила. "Националната лотария" ги обжалва в паралелно дело, което не е приключило. В същото време НАП продължава да издава удостоверения на фирми на Божков, че не дължат нищо на хазната въпреки обвинението за 700 млн. дължими такси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари