Обновената детска ясла №4 посреща малките русенчета

1

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри изцяло реновираната с общински средства сграда на Детска ясла № 4 на ул. „Муткурова“ 98

Ремонтните дейности, продължили 8 месеца, включват текущ ремонт на вътрешните помещения и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в цялата сграда.

В поверената Ви ясла видяхме нещо, което се наблюдава в цялата страна – много години неглижиране и очакване да се направи голямата стъпка. Това наложи този голям ремонт и съм горд, че се справихме, въпреки покачването на цените и затрудненията, произтичащи от това“, обърна се кметът към директора на яслата Силвия Неделчева.

Той изказа благодарност към персонала на детското заведение за тяхната отдаденост и грижи за възпитаниците им.

В Детска ясла № 4 „Пипи Дългото чорапче“ бяха внедрени мерки за енергийна ефективност, като бе подменена старата и амортизирана дограма с PVC прозорци и алуминиеви входни врати. Извършен бе и цялостен ремонт на покрива и бе направена топлоизолация на всички фасади. Старите отоплителни тела и инсталация са подменени с нови.

За по-добрата атмосфера в яслата се извърши и вътрешен ремонт на спалните помещения, занималните, трапезариите, санитарните помещения и стълбищните площадки във всички 4 яслени групи.

Припомняме, че през пролетта на миналата година в Детска ясла № 4 бе открита нова площадка в двора, чиито проект бе на Ротари клуб „Русе Дунав“, съфинансиран от Фондация „Ротари“ и в партньорство с Община Русе, „Дунарит“ и Ротари клуб Русе. Тогава стартира и обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на яслата. По същото време започнаха и ремонтите на Детски ясли № 5 и № 9.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    от Инспектората
    Добре ремонтирана, но деца откъде ще се намирят? Слушахте ли интервюто на Росица Георгиева, че 4000 деца от Русе са емигрирали в чужбина?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари