Област Русе е на второ място в страната по разпространение на "Омикрон"

1
В лабораторията могат с едно пробовземане да направят PCR изследване както за COVID така и за грип
В лабораторията могат с едно пробовземане да направят PCR изследване както за COVID така и за грип Видео: Кис 13

Увеличава се процентът на положителни проби за COVID-19 в област Русе.

През една от лабораториите средно на ден минават около 200 човека, като поне половината се оказват с наличие на коронавирус. Освен това справка в Националния център по заразни болести показва, че областта е на второ място по разпространение на варианта "Омикрон" в страната – от 49 анализирани проби, 28 са положителни за този вариант.

Според специалистите симптоматиката на пациентите е по-лека при "Омикрон" в сравнение с "Делта" варианта, но това не трябва да успокоява, смята микробиологът д-р Гарванска, цитирана от Кис 13.

За разлика от миналата година, когато острите респираторни заболявания бяха изместени от коронавируса, сега се очаква грипът отново да се появи.

В лабораторията имат възможност с едно пробовземане да направят PCR изследване както за COVID така и за грип тип А и Б. Повечето пациенти ги изпращат личните им лекари, но има и такива, които искат да разберат дали става дума за грип или COVID.

На този етап в лабораторията е установен само един случай на положителна проба за грип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    sdf
    Русе е с над 1000 души болни на 100хил. население, нали имаше план за де,ствие и мерки,защо ни се прилага, избраха го новия областен управител а той бездейства.
  • 4
    2
    мама
    Не са глупости, училищата са пламнали, децата боледуват. Областният да вземе някакви мерки едно време като имаше грип, ги пускаха вкъщи, учителите не могат да са гледачи на болни деца, Тестовете не да точни, болниците в Русе са пълни.
  • -2
    1
    Глупости!
    Изведнъж covid-чо изчезнА! Внезапно! Както и дойде! https://dnes.dir.bg/obshtestvo/szo-se-obyavi-za-otmyana-na-zelenite-sertifikati
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари