Облачно и ветровито време утре, температурите тръгват нагоре

0
През следващите дни ще е почти без валежи, температурите постепенно ще се повишават
През следващите дни ще е почти без валежи, температурите постепенно ще се повишават

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна и все още на отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали слаб сняг.

Това съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над Западна България ще има разкъсвания и намаления на облачността. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, по Черноморието – около 0°.

Утре преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно вечерта над източните райони. Ще духа слаб, в източните райони до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за март.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е предимно значителна и все още на изолирани места ще превалява слаб сняг. Около и след обяд от запад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността, на места до предимно слънчево време. Ще продължи да духа умерен, по билата до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

През следващите дни ще е почти без валежи, температурите постепенно ще се повишават. В събота вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните - между минус 5° и 0°, максималните - между 10° и 15°. В неделя и понеделник отново ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще се затопли още малко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари