Облачно и ветровито ще бъде времето днес

1
В Източна България облачността ще се задържи по-често значителна, но ще бъде почти без валежи с умерен северен вятър
В Източна България облачността ще се задържи по-често значителна, но ще бъде почти без валежи с умерен северен вятър Снимка: Pixabay

Днес максималните температури днес ще бъдат между 8° и 13°

В Западна България облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време, а вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен. В Източна България облачността ще се задържи по-често значителна, но ще бъде почти без валежи с умерен северен вятър, предава БНТ.

Преди обяд в планините облачността ще е значителна, а в сутрешните часове на места в Централна Стара планина все още ще превалява слаб сняг.

Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

През нощта облачността ще намалее и на 3-ти март ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над североизточните и планинските райони, но без валежи. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 10°- 15°, по-ниски по Черноморието.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в Източна България и по поречието на Дунав - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и затоплянето ще продължи.

В петък от запад облачността, висока и средна, ще се увеличи, но ще остане по-топло от обичайното.

В събота ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, на надморска височина над 1400 метра - от сняг. Със силен вятър ще нахлува по-студен въздух и вечерта и през нощта срещу неделя, с понижението на температурите, по високите полета на Западна България, в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието, дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари