Обирджията от Дупница хвърлил 54 хиляди лева в храстите

0
Те са били укрити в тениска на мъжа
Те са били укрити в тениска на мъжа

Открадната сума от банков клон в Дупница възлиза на 54 хиляди лева

Това съобщи на брифинг в Дупница Галина Димитрова, изпълняващ длъжността районен прокурор на Кюстендил и говорител на Районна прокуратура – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Кюстендил. Стана ясно, че след подаване на сигнала е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение – Дупница.

На място е извършен оглед, извършени са претърсване и изземване в лек автомобил и в дома на лицето, за което към настоящия момент е извършител на въоръжения обир в банковия клон. Прокуратурата не изнесе данни за това, дали извършителят е бивш служител на МВР. Беше потвърдено, че той е на 40 години, от Дупница е и е установен след около час и половина, след подаване на сигнала. Той е посочил мястото, където е укрил парите. Те са били укрити в тениска на мъжа, поставена под храсти, в краен квартал на града. В банковия клон са открити 6 - 7 гилзи.

Извършителят е пострадал при опита да излезе от банката. Той е прострелял ключалка на врата, а нараняванията са от счупени стъкла. Няма данни той да е имал съучастник. Не е криминално проявен. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Кюстендил. Законът предвижда затвор от 5 до 15 години, както и отнемане на една втора от имуществото на извършителя.

Делото е получено днес в Окръжна прокуратура – Кюстендил. Лицето е задържано за 24 часа по Закона за МВР. Предстои мъжът да бъде привлечен като обвиняем за извършване на тежко умишлено престъпление по чл. 199 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор ще вземе мярка за задържане под стража до 72 часа, с оглед представяне на лицето под Окръжен съд – Кюстендил, за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Тук се касае за деяние с изключителна висока степен на обществена опасност. То се отличава с една дързост, извършено е в 14.00 часа, в централната част на град Дупница от лице, което е било въоръжено“, каза окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова. По време на брифинга беше посочено, че извършителят е имал разрешително за притежание на един пистолети и две пушки. При претърсването са намерени двете пушки, но не е открит пистолетът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари