ОАЕ отпускат 13 милиона долара в помощ на Сирия

0
Обединените арабски емирства планират да създадат полева болница в Турция
Обединените арабски емирства планират да създадат полева болница в Турция Снимка: Rami al Sayed / AFP / Getty Images

Обединените арабски емирства планират да създадат полева болница в Турция

Обединените арабски емирства отпускат хуманитарна помощ на стойност около 13,6 млн. долара за Сирия след земетресението в Турция, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Земетресението с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, с епицентър близо до турския град Газиантеп, отне живота на повече от 2400 души в Турция и в съседна Сирия.

Министър-председателят на Емирствата шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум "насочи спешна хуманитарна помощ към засегнатите в Сирия", съобщи официалната информационна агенция WAM.

Страните по света бързо се мобилизираха, за да изпратят хуманитарни и спасителни работници в засегнатите райони.

ОАЕ заявиха, че планират да създадат полева болница в Турция и също така ще изпратят екипи за издирване и спасяване в Сирия заедно със спешни доставки и спешна помощ, добави информационната агенция.

По-рано президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян изрази съболезнованията си на своите сирийски и турски колеги в два отделни телефонни разговора, съобщава WAM.

Той е "подчертал подкрепата на ОАЕ за Сирия и Турция и е предложил да окаже всякаква помощ в усилията им да смекчат последиците от земетресението", се казва в съобщението.

През декември 2018 г. ОАЕ отвориха отново посолството си в сирийската столица. През март миналата година Асад направи посещение в ОАЕ - първото му посещение в арабска държава след повече от десетилетие на брутална гражданска война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари