ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков

27
Хазартният и футболен бос си е платил собственост за 1 милион в местна валута и ще получи резидентска виза
Хазартният и футболен бос си е платил собственост за 1 милион в местна валута и ще получи резидентска виза

Хазартният и футболен бос си е платил собственост за 1 милион в местна валута и ще получи резидентска виза

1 милион дирхама инвестиция в имот (275 хиляди щатски долара) отварят вратите на Дубай за всеки. България няма споразумение за реадмисия с Обединените арабски емирства, а практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция по различни причини дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения, пише „24 часа“.

Местното законодателство негласно защитава хората, вложили средства в благоденствието на страната. Инвестиция в собственост за поне 1 милион дирхама дава възможност за получаване на резидентска виза, тоест разрешение за пребиваване, което може да бъде разширено и за членовете на семейството. Най-добрият вариант за хора, разполагащи с подобни активи, е чрез инвестиции в недвижими имоти от висок клас.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че се надява продецурата по екстрадицията на арестуваните в ОАЕ българи да бъде задействана. Гешев обави, че всичко зависи от държавата, в която са заловени като припомни, че безпрецедентно Сърбия вече над 5 години не екстрадира бившият банкер Цветан Василев.

Вероятно същото ще се случи и със собственика на „Нове холдинг“ Васил Божков. Обвиненията към него са, че стои начело на престъпна група, която е ощетила държавата с 559 млн. лв.

Вчера бе задържан е сътрудникът на бизнесмена Васил Божков – Борис Бекяров, собственик на известна столична галерия. Той бе арестуван на летището във Виена. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев.

Настоящият шеф на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев бе обвинен в длъжностно престъпление. Той е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, след което е освободен срещу „парична гаранция“. Не е ясно дали е правил самопризнания по случая.

Официалният собственик на акциите на ПФК Левски Георги Попов също е обвинен за член на организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари