Нямаме нищо против свободата на словото, ако си мълчат

0
Абсурдите в държавата на мафията стават все повече под оглушителното мълчание на овцете
Абсурдите в държавата на мафията стават все повече под оглушителното мълчание на овцете Снимка: БГНЕС

ДА СИ ПОТЪРСИШ ПРАВАТА = АТАКА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Тези дни чух един израз, който ме впечатли: "Нямаме нищо против свободата на словото, ако си мълчат.". Абсурдите в държавата на мафията стават все повече под оглушителното мълчание на овцете.

Днес една от свинските медии заяви, че атаката срещу правителството и държавата продължавала....защото разследващи журналисти призовавали засегнатите хора от изтичането на лични данни да си потърсят правата в Комисията за защита на личните данни и да си сменят личните карти. В началото дори не повярвах за величайшата глупост, намерила място в национален ежедневник, но уви, явно падението на журналиститутките дъно няма.

По логиката на въпросната журналиститутка, всеки, който си потърси правата или казва на хората как да си защитят правата, защото всеки вече знае всичко за тях - къде живеят, колко печелят, с кои имат договори, дали се осигуряват, колко имота имат....е.....терорист! А пък ако обясняваш на хората как да се защитят, СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА СЕ ОКАЗА НЕКАДЪРНА ДА ИМ ЗАЩИТИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ, направо искаш да свалиш правителството. Или си позволяваш да питаш има ли доказана африканска чума и защо се избиват поголовно всички прасета. Или питаш защо даваме милиарди за чертежи, докато хората умират в мизерия. И по логиката на гербавите - също си терорист. Всяваш страх и притеснение у приспаните овце!

Разбирате ли, че така наречената демокрация я има, само за да ви приспят и да ви накарат да повярвате в илюзията, че сте свободни и от вас зависи нещо. Да повярвате в илюзията, че в държавата на мафията имате права. АМИ НЯМАТЕ! Ако си потърсите правата, ако искате да знаете истината, ако питате какви ги върши Баце и Пеевски, то вие клатите властта и съответно сте враг на държавата, тоест на мафията.

Дотук с илюзията. Както се казваше в един филм: "Ето така умира демокрацията - под гръмките аплодисменти на тълпата!"

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари