Няма опасност за населените места в района на влаковия инцидент

0

Преустановено е движението на влакове по направлението Русе - Каспичан.

Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал железопътен инцидент с дерайлирала товарна влакова композиция, превозвала гориво /бензин/, в междугарието Ветово-Сеново в Русенска област, като два от вагоните са се обърнали. Веднага към местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната. Служителите на РДПБЗН – Русе, съвместно с аварийни екипи от НКЖИ, са обезопасили композицията и района, като е спряно изтичането на гориво от две цистерни. Районът е отцепен и местопроизшествието е запазено от служители на полицията и пожарната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Няма пострадали хора, но е засегнат близо 2 км железен път и е преустановено движението на влакове по направлението РусеКаспичан.

На мястото на инцидента действията на екипите на МВР са ръководили директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов и директорът на РДПБЗН – Русе комисар Валентин Красналиев.

Случаят ще се разследва от прокуратурата, която ще трябва да изясни причините за произшествието и виновните.

В изявление пред медиите от мястото на инцидента, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че в прокуратурата има утвърден план за работа при крупни аварии и катастрофи, като на местопроизшествието са следователи от Окръжната прокуратура в Русе, освен това за случая е уведомен главния прокурор и заместник-главния прокурор, като с тяхно съдействие се очаква в работата на разследващите да се включат най-добрите специалисти, имащи опит в подобни случаи.

Прокурор Георгиев успокои, че няма опасност за населените места в района, няма и риск за екологична или друг вид катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари