Няма нови случаи на заразени с мутиралия коронавирус в Дания

0
Учениците от 5 до 8 клас, които бяха преминали на дистанционно обучение, вече могат да се завърнат в училищата
Учениците от 5 до 8 клас, които бяха преминали на дистанционно обучение, вече могат да се завърнат в училищата Снимка: AFP

Дания не е регистрирала нови случаи на хора, заразени с мутирал щам на коронавируса от норки, съобщи здравният министър Магнус Хойнике, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Миналата седмица Дания разпореди за бъдат унищожени милиони норки, след като бе установено, че мутация на вируса, заразил 12 души през август и септември, се е оказал по-слабо чувствителен към антителата, което евентуално би намалило ефективността на бъдещите ваксини.

Министърът на здравеопазването обяви също така, че се разхлабват ограниченията в седемте общини на района Северна Ютландия, където се отглеждат норки, предаде ТАСС. Жителите ще имат право да преминават през границите на общините, но не им се позволява да посещават други райони на Дания.

Отменянето на ограниченията означава също така, че учениците от 5 до 8 клас, които бяха преминали на дистанционно обучение, вече могат да се завърнат в училищата. Правителството въведе ограничителните мерки на 5 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари