Няма нови случаи на COVID-19 в Русе

1
Русе остава извън списъка на активните области
Русе остава извън списъка на активните области Снимка: Dunavmost

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие.

Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Така за втора поредна седмица област Русе остава извън списъка на активните области по отношение на нови констатирани случаи на коронавирусна инфекция. Припомняме, че последните два потвърдени случая на COVID-19 за региона са от 1-ви май, като ставаше дума за двама мъже на 37 и 39-годишна възраст, завърнали се със собствен автомобил от Англия през ГКПП „Дунав мост“ при Русе.

Към днешна дата 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. От тях четирима са оздравели, един е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика – Русе“, а останалите са на домашно лечение. Всички те са в добро общо състояние.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 2004, като за последното денонощие са регистрирани 23 нови случая, от които 13 са в болница. Сред новоустановените случаи има и една положителни проба на 4-годишно дете, което е настанено в Специализираната болница за активно лечение по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“ в София. Има и четири нови случая на коронавирус при медицински персонал, с което общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 218 души. Излекувани са вече 476 пациенти. Понастоящем в страната са хоспитализирани 368 лица, от които 50 са на интензивно лечение.

За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 93.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари