Няколко важни задачи пред народа ни

2
На първо място - НИКОГА ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ПОВЕЧЕ ГЕРБ във властта
На първо място - НИКОГА ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ПОВЕЧЕ ГЕРБ във властта

НЯКОЛКО ВАЖНИ ЗАДАЧИ:

Ясно е, че тази година за трети път политиците и народа ще се явяваме на поправителен избор по парламентарна демокрация. Надявам се, че поуките от досегашните грешки вече са осмислени. Виждам и, че явно ще има нови грешки, надявам се, че не толкова сериозни. Лошото на демокрацията е, че всички имат право на глас, без значение от интелект и образование. Но пък хубавото е, че всички могат да си кажат мнението и така да се каже, да се стигне до колективна отговорност за политическата ситуация в България.

Ноември най-вероятно ще има избори 2 в 1. Избирателната активност няма да е особено висока, защото много хора са разочаровани и на много им писна от избори и предизборни кампании. Въпреки, че и аз бях кандидат, по едно време направо ми беше писнало дори собствената си физиономия да гледам по листовките. Какво пък остава за хората, които си имат и много по-важни въпроси за решаване.

Но пък: "Каквото трябва да се свърши, е добре да се свърши бърже!". И този път да се избира разумно и повече хора да излязат да гласуват, за да не се налага и през февруари да ходим на избори. Какви са важните задачи пред народа ни:

- на първо място - НИКОГА ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ПОВЕЧЕ ГЕРБ във властта. Аз лично заявявам, че при първа възможност бих потърсила отговорност на Борисов за управлението му. И повярвайте, не чрез комисии в Народното събрание. Първата ни задача ще трябва да бъде които партии извън статуквото влязат в парламента, да разкрият пълната информация за управлението на Борисов, за състоянието на съдебната система, прокуратурата и службите. Няма как да има промяна, докато Борисов се разхожда жив и здрав и дава акъл пред матриЯла как без него не може. Той Е ХОДЕЩАТА КОРУПЦИЯ И НЕСПРАВЕДЛИВОСТ в България. И всяка една промяна трябва да започне от възмездието.

- на второ място - нормализиране на живота с отмяна на безумните мерки, отпадане на задължението за носене на маски /освен на маскени балове и евентуално който празнува Хелоуин/, където и да било. Ваксинирането да става само доброволно, като наличните ваксини бъдат изпитвани и одобявани и в България, като на хората се дава пълната информация за състава им, имунитета, страничните ефекти и смъртните случаи в резултат на ваксинирането. Децата да бъдат предпазени чрез по-висока хигиена и отговорност, като се забрани да им се поставят ваксини, които не са изпитани. Забрана и на деленето на ваксинирани и неваксинирани, защото първо, противоречи на основни човешки права и второ - малоумието да настояваш за задължителна ваксинация, при положение, че и ваксинираните могат да заразяват и да се разболяват, трябва да бъде преустановено. Бизнесът сам да си реши как да организира здравословните и безопасни условия на труд, като няма право да изисква информация дали персонала е ваксиниран, болен, преболедувал и така нататък.

- на трето място - да се вземе решение за пряко допитване до народа дали и ако да - откога да бъде въведено еврото. Никой няма право вместо народа да взема това решение. Аз лично бих включила и въпросите за членството ни в ЕС и НАТО.

- на четвърто място - ясна и точна позиция по мигрантския въпрос. Без компромиси! Гости не приемаме. Още повече войстващи такива.

- на пето място - незабавно решение на социалното неравенство и увеличаване на доходите не само на пенсионерите, но и на семействата, които имат деца. Важно е миналото, важно е и бъдещето. Всяко едно българско дете трябва да бъде подпомогнато от държавата. Всеки пенсионер трябва да може да води нормален и достоен живот с парите, които вече си е изработил. Пари в държавата има, просто сега ги разпределят неправилно.

- на шесто място - позорът на прокуратурата незабавно трябва да бъде махнат, ведно с голямата част от ВСС. ВСС да се избира само от юридическата гилдия и политиците да нямат правото да се бъркат. Прокуратурата да мине към изпълнителната власт, а съдебното производство да стане двуинстанционно.

- на седмо място - недопускане и ясно показване на чуждите държави с посолства в България, че сме суверенна държава, а политици, които отиват да се договарят и да искат подкрепа от чужди посолства, да бъдат съдени за национално предателство.

Има и много други жизненоважни въпроси. Посочих тези, които смятам за приоритетни, всичките едновременно трябва да бъдат разрешени. И всяка една партия трябва да заяви ясна и категорична позиция по тях. И вместо да ги гледаме как се дърлят като магарета по медиите кой какво е казал, да чуем какво смятат да правят, ако вземат властта - по тези въпроси да кажат конкретните стъпки и решения. И позиция, разбира се, ако им разрешат тези, които ги дърпат като кукли на конци.

Има много свестни и почтени политици. Те нямат парите на харвардски и други американски възпитаници. Не ходят на Козяк да се договарят. Зад тях не стоят пиар екипи от Израел. Гледайте със сърцето си, избирайте с разума си! За да се измъкнем накрая от това блато, в което се набутахме с братската помощ на американския народ и европейските лидери.

* Цитатът, разбира се, не е мой, а на Шекспир, Уилям. Интересно колко ще се сетят от коя пиеса.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари