Няколко трика да се почувстваме по-добре незабавно

0
Те ще ни помогнат да отпуснем ума си
Те ще ни помогнат да отпуснем ума си

Когато започнете да усещате, че губите емоционалния си баланс, използвайте един или повече от тези прости трикове, които ще ви помогнат да отпуснете ума си и да се почувствате отново в хармония.

Това съветва добре известният блогър Марк Черноф, пише Обекти, позовавайки се на marcandangel.com.

1. Измийте си ръцете и лицето. Измийте си зъбите. Това просто действия е едновременно ободряващо и отпускащо и дава усещане за „свеж старт”.

2. Разтегнете се. Когато започнете да се чувствате напрегнати, станете, протегнете се към небето, наведете се и докоснете стъпалата си, след това и извийте торса си на една страна и после на друга, за да се разтегнете.

3. Обадете се на близък приятел. Понякога един бърз разговор с човек, на когото държите и е точно това, което ви трябва, за да подобри настроението ви.

4. Сменете си чорапите. Това е странен трик, но работи. Носете си чифт резевни чорапи на работа и ги сменете по средата на деня. Учудващо е колко освежаващо действа. Този трик е особено удобен в дните, в които имате повече ходене.

5. Излезте навън. Да си поемете глътка свеж въздух и е добър начин да пробудите сетивата си и да освежите ума си.

6. Направете лека почивка за упражнения. Направете няколко клякания или подскоци, за да раздвижите кръвта си или се разходете. Дори и съвсем малкото упражнения може да намали моментния стрес и да енергизира ума ви.

7. Облечете се така, както се чувствате най-добре. Когато знаем, че сме в най-добрия си вид, естествено се чувстваме по-добре.

8. Слушайте любимата си музика. Ако няма прекалено много да ви разсее, слушането на любимата музика може да бъде страхотен начин да повдигнете духа си.

9. Гледайте или прочетете нещо, което ви вдъхновява. Понякога ви трябва само малко нахъсване, вдъхновение и мотивация.

10. Посмейте се. Гледайте смешен клип или прочетете любим комикс. Смехът ще стимулира ума ви и ще ви върне оптимизма.

11. Направете няколко контролирани, дълбоки вдишвания. Дълбокото дишане помага за намаляване на стреса, който е източник на умора и увеличава нивото на кислород в кръвта. Техниките могат да бъдат съвсем прости, например: 5 секунди вдишване, 4 секунди задържане и 4 секунди издишване. Може да изпробвате и по-сложни, които изискват различни позиции.

12. Прочистете запушения нос. Ако синусите ви са блокирани от алергии, вероятно се чувствате по-изморени и раздразнителни. Прочистете носните си пътища със солен разтвор.

13. Сгответе вкусно ястие. Дори ако сте сами, да приготвите вкусна вечеря, да подредите масата и да си подарите чудесно кулинарно преживяване ще повдигне духа ви. А това да го споделите с някой, когото обичате и уважавате, ще го направи още по-полезно.

14. Бягайте от „енергийните вампири”. „Енергийни вампири” са онези хора, които вечно ще намерят за какво да се оплакват или проблем, който трябва да се решава и ще изцедят енергията ви, като ви карат да изслушвате всичките им проблеми и да им давате цялото си внимание.

15. Довършете част от несвършената работа. Днес е чудесен ден да завършите това, което сте започнали. Малко са нещата, които носят повече удовлетворение от това да махнете някое старо бреме от гърба си.

19. Дръжте се така, сякаш днес е страхотен ден. Направете така и той ще бъде. Изследвания показват, че макар и да мислим, че действията са резултат от чувствата ни всъщност чувствата са резултат от действията ни. Страхотното отношение винаги води до страхотни резултати.

20. Всичко зависи от перспективата. Това, които се случва, не в нито добро, нито лошо. Всичко зависи от гледната ви точка. Както и да се развият нещата, те винаги завършват както трябва. Или постигате успех, или научавате нещо. Така че останете с позитивна нагласа, оценявайте приятните развръзки и се учете от останалите.

21. Оставете си време да оцените докъде сте стигнали. Погледнете около себе си, спомнете си, че сте започнали с нищо или знайте, че всичко, което виждате, е плод на вашите усилия. Можем да загубим това самочувствие, особено ако нещо в нашия свят се обърка. Въпросът е, че ако сте постигнали нещо по-рано, може да го направите пак, независимо от всичко.

Да откриеш прости начини да подобриш емоционалното си състояние, когато се чувстваш затънал в рутината на ежедневието, е жизненоважна способност, която трябва да се усвои. Това е практика, която щастливите и продуктивни хора практикуват непрекъснато.

16. Работете върху нещо значимо за вас. Ангажирайте се в смислен личен проект. Или се захванете с нещо, което дълго време сте искали да правите, но все още не сте се решили.

17. Помогнете на някой, който е в нужда. Когато повлияете положително в живота на някой друг, влияете положително и на себе си. Направете нещо, което ви надхвърля, нещо, което помага на някого да е по-щастлив и да страда по-малко. Преживяването гарантирано ще бъде възнаграждаващо.

18. Помислете за последния (или най-големия) си успех. Мислете за него поне 60 секунди. Ако си припомняте успеха често, това ще ви помогне да го постигнете отново и отново. Съвсем просто е: напомняте си, че ако сте го правили по-рано, ще го направите отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари