Няколко причини за подпухналото лице

0
За да премахнете подпухналостта, забравете за обилната вечеря, бързите въглехидрати и алкохола вечер
За да премахнете подпухналостта, забравете за обилната вечеря, бързите въглехидрати и алкохола вечер

Усещането за подуване на лицето и тялото рано сутрин не е най-приятното

За да промените ситуацията, първо трябва да обърнете внимание на храненето и ежедневието, съветва Mila.bg

За да премахнете подпухналостта, забравете за обилната вечеря, бързите въглехидрати и алкохола вечер. Освен това нормализирайте качеството на съня. Ако всичко е в ред с храната и почивката, но подпухналостта не изчезва, струва си да използвате други методи.

Диетолозите са установили основните причини за оток, дори ако храносмилателната система и ежедневието са в ред.

Има шест основни причини за оток сутрин.

1. Липса на магнезий. При недостиг на този микроелемент влагата се задържа в организма. При жените задържането на влага се засилва особено в периода на предменструалния синдром, когато алдостеронът (хормонът, който регулира водно-солевия метаболизъм) е най-активен и провокира бърза загуба на магнезий.

2. Липса на йод. В този случай по правило не само лицето набъбва сутрин, но и цялото тяло (особено ръцете и краката). Ако нивото на йод е твърде ниско, подуването може да се прояви през целия ден. Ако дефицитът на микроелементи се компенсира, тогава положителните резултати ще бъдат веднага забележими - нивото на сутрешното подуване на лицето и тялото значително ще намалее.

3. Застой на жлъчката. При хронично заболяване клепачите набъбват и е възможна и алергична реакция (сърбеж, дразнене на лигавицата на очите).

4. Постоянен запек. Този проблем провокира нарушение на лимфния дренаж, поради което лицето и тялото отичат сутрин и подуването продължава в повечето случаи през първата половина на деня.

5. Прекомерен прием на сол. Ако използвате сол в големи количества по време на готвене, това неизбежно ще доведе до натрупване на течност в тялото и съответно поява на оток.

6. Постоянен стрес. Липсата на подходяща почивка и честите стресови ситуации нарушават надбъбречните жлези, в резултат на което се активира производството на стероидни хормони и организмът не отделя оптималното количество течност.

Това са основните причини за появата на оток сутрин, но други фактори могат да провокират този проблем. За да идентифицирате корена на проблема, по-добре е да отидете на преглед при специалист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари