Няколко ореха в гардероба предпазват дрехите ни от молци

0
Досадните вредители не понасят изпаренията на тези ядки и ще напуснат убежището си завинаги
Досадните вредители не понасят изпаренията на тези ядки и ще напуснат убежището си завинаги Снимка: profimedia.cz

Досадните насекоми не понасят миризмата на орехи и ще напуснат убежището си завинаги

Кой не обича аромата на орехи? Силно се съмняваме някой да даде отрицателен отговор, освен всички онези насекоми – вредители, които обичат да обитават дрешници и гардероби. Досещате ли се за какво ви говорим? Разбира се, че молците!

Изключително неприятни, те са в състояние да нанесат наистина сериозни поражения на дрехи, завивки и всичко останало, което съхраняваме в затворените шкафове и ракли.

Много от хората се доверяват на всевъзможни средства, закупени от магазина. Те не винаги обаче успяват да въздействат неблагоприятно на молците и да ги прогонят от гардеробите, пише Actualno.

Как с няколко ОРЕХА ще прогоним МОЛЦИТЕ завинаги?

В орехите се съдържат йод и етерични масла, които действат антибактериално. Тези съставки убиват не само с микробите, върлуващи в гардеробите, но и се справят по подобаващ начин с насекомите, от които така силно копнеем да се отървем.

За целта е необходимо да поставите няколко ореха сред дрехите си в гардероба. Когато ние вдишваме изпаренията от тази ядка в малки дози, то няма да ни навреди. Това обаче не важи за насекомите. Те гарантирано ще напуснат убежището си и едва ли след това биха се осмелили да се върнат отново.

Имайте предвид, че ефектът от зелените орехи е много по-силен, но пък съществува опасност от боядисване на текстила в гардероба. Ако не искате дрехите ви да пострадат, за предпочитане е да заложите на изсушени орехови листа или няколко стари ореха.

Това е напълно достатъчно, за да се предпазите от вредителите, каквито са молците. Можете да прилагате този трик и превантивно. Така ще сте сигурни, че любимите ви дрехи никога няма да пострадат.

Опитайте, не ви коства почти нищо, освен шепа орехи, които да разпръснете измежду дрехите!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари