Няколко неща, които смятаме, че са вечни, но имат срок на годност

1
С кои неща трябва да внимавате, за да не навредите на здравето си
С кои неща трябва да внимавате, за да не навредите на здравето си

За много от вещите и предметите в домовете си смятаме, че са вечни, но истината е, че всичко има срок на годност, пише каналът "Тор Of The Tops" във vbox7

 Ето и с кои неща трябва да внимавате, за да не навредите на здравето си:

Дървени лъжици и бъркалки

С времето по дървените лъжици и бъркалки се образуват пукнатини, в които могат да се развият опасни за здравето ви бактерии. Затова сменяйте дървените прибори всяка година.

Сол

Заради различните добавки в солта е добре тя да се сменя на всеки 3-5 години.

Подправки

Всеки има в кухнята си подправки, които дори не помни откога са. За щастие те не могат да се развалят, но пък губят аромата и свойствата си. Сушените билки издържат 1-3 години, а смлените - 2-3 години.

Разклонители

Разклонителите и удължителите нямат срок на годност, но с напредването на възрастта тяхната ефективност намалява и могат да са причина за пожар. Добре е да ги сменяте на всяка 1-2 години.

Кърпи

Дори след редовно пране на кърпите е добре те да бъдат сменяни на всеки 3 години, тъй като с тях бършете тялото си и те много бързо могат да се захабят и станат нехигиенични.

Гъба за баня

Влажната среда на гъбата предоставя добра среда за развитието на бактерии и гъбички. Затова я сменяйте на всеки 1-2 месеца.

Четка за коса

За да поддържате косата и скалпа си в най-добра форма е добре да сменяте четката си за коса на всеки 6 месеца.

Парфюм

Повечето парфюми са със срок на годност от три години. След този период можете да забележите промяна в аромата и кисела нотка, която със сигурност няма да ви хареса.

Пантофи

Дори при редовно пране, домашните чехли бързо могат да станат нехигиенични. Затова ги сменяйте на всеки 6 месеца, за да бъдете в помощ и на краката си.

Възглавници

Възглавниците могат да се превърнат в убежище на бактерии и алергени, които да бъдат опасни за здравето ви. Добре е те да бъдат сменяни на всеки две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари