Някой бил сготвил Пламен Стоилов?

9
Целта била "Кмета на годината" да бъде елиминиран от предстоящите избори
Целта била "Кмета на годината" да бъде елиминиран от предстоящите избори

Каква беше реакцията на членовете на ГЕРБ след новината, че Росен Даскалов е новият шеф на общинската организация?

Иван Григоров:  Честно ли да кажа? Щяха да ни взривят! Щяха да ни взривят! Влезте в интернет сега, поровете малко в сайтовете и ще видите какво пише. Аз няма да го кажа, вие може да четете. На Dunavmost може да се обадите, на тези, които официално ги слушате и четете.

ГЕРБ в Русе се разграничи от решението на Изпълнителната комисия за смяна на общинския ръководител на партията.

В декларация, приета от местната структура днес, се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на ГЕРБ.

Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на партията.

"Решението не е законно и не е взето спрямо устава на ГЕРБ. Според него общинското ръководство се избира на общо събрание и след като се излъчи номинация се изпраща за утвърждаване от Изпълнителната комисия", обясни организационният секретар на ГЕРБ - Русе Иван Григоров. 

"Росен Даскалов е напълно непознат като член и активист в общинската структура на ГЕРБ, няма никакъв принос към организационния живот на партията и изказваме своите опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена с избора му. Имаме готовност да работим за поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в община Русе, защото нямаме желание градът ни да се върне там, откъдето тръгна преди 8 години! За нас обаче евентуална кандидатура на Росен Даскалов за кмет на  Русе от ГЕРБ би била абсолютно неприемлива, тъй като това лице не се ползва с нашата подкрепа", недвусмислено се казва в декларацията.

От местната структура прогнозират крах на изборите, ако ГЕРБ решат да заложат на външния играч. И макар да са получили покана за среща с областното ръководство, смятат да я подминат.

"Запознат съм с декларацията и не виждам проблем в нея. Тя ще стигне до централата на ГЕРБ и до Бойко Борисов. Декларацията е подписана от едва 14-15 човека, а членовете ни в общината са над 2200 души. Така че структурата си е обединена и няма никакво разцепление", категоричен бе Нунев. Той заяви, че Стоилов все още се ползва от подкрепата на ГЕРБ и е съвсем възможно да бъде издигнат за кмет.

"Някой е подготвил готвенето", заяви Иван Григоров и така илюстрира мнението, че срещу Стоилов и кандидатурата му за трети мандат се е работило подмолно, но съвсем целенасочено.

Целта била Стоилов да бъде елиминиран от предстоящите избори, а причината - солиден финансов интерес.

Според местните членове на ГЕРБ вече няколко години от високи позиции се работело срещу благото на общината и се спъвала работата й.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари