„Ну, погоди!“ се завръща на малкия екран

5
Филмовото студио „Союзмультфильм“ снима нова поредица с 26 серии от култовата анимация „Ну, погоди!“
Филмовото студио „Союзмультфильм“ снима нова поредица с 26 серии от култовата анимация „Ну, погоди!“

Филмовото студио „Союзмультфильм“ снима нова поредица с 26 серии от култовата анимация „Ну, погоди!“.

Поводът е 50 години от създаването на главните анимационни герои от известни мултипликации - Крокодилът Гена, Чебурашка, Вълкът и Заека, и др. Очаква се първите серии да се появят на малък екран през лятото на 2020 г. Това обяви Юлияна Слащева на Международния културен форум в Санкт Петербург, цитирана от bTV

Главни герои във филмчето са Вълкът и Заекът, които постоянно се гонят. Актьорите, които дават гласовете си на двата персонажа, са Анатоли Папанов (Вълкът) и Клара Румянова (Заекът). В епизодите са използвани откъси от популярни за времето си руски и чуждестранни мелодии. Тъй като изпълнителите не са указвани в титрите и до сега не е напълно ясно кои точно изпълнители и мелодии са включени. Използвани са унгарски, чешки, полски и немски, дори и български изпълнения – инструменталът на песента на Емил Димитров – „Ти си отиде през септември“ в 17 и 18 епизод.

Предишни допълнителни серии са създавани два пъти - през 1993 и през 2006 г. 

Според изследване на "Обществено мнение" през 2014 г. "Ну, погоди!" е на първо място по популярност в Русия. През 2018 г., в чест на 50-годишнината на сериала „Ну, погоди!“, Централната банка на Русия пуска 500 000 специални монети с номинал 2 и 25 рубли. От едната страна са образите на Заека и Вълка от другата герба на руската федерация. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари