Новоизбрания Общински съвет в Русе заседава за първи път

0

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Русе за мандат 2019 – 2023 година.

„Поздравявам ви за постигнатия успех! Вие получихте подкрепата на жителите на общината, които оцениха вашите програми и предизборни обещания. Сега е време да оправдаете оказаното ви доверие, да подходите с професионализъм и отговорност при решаването на всеки казус, започвайки с най-неотложните задачи, а именно тези свързани с екологията, инфраструктурата, транспорта, проблемите на малките населени места, крайните квартали и др.! Но най-важното, което трябва да постигнете е да създадете такива условия за висок жизнен стандарт и за високо качество на живот, които да върнат русенци в нашата община! Изпълнявайки високите цели, които сте си поставили, Ви пожелавам, докато обичате Русе и работите за него, да бъдете обединени, защото само така ще бъдете пример за идните поколения, такъв какъвто са за нас Петър Винаров, Кирил Старцев, Силаги и много други! Следвайте техния пример, защото те успяха да променят хода на историята!“ заяви Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Николай Братованов, както и на неговия екип за успешно проведените местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Веднага след това досегашният кмет Пламен Стоилов предаде символите на общината на новоизбрания за кмет Пенчо Милков.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Тодор Койнов.

По повод тържествената церемония беше отслужен молебен от свещеници от Русенската Света Митрополия.

В местния парламент влизат общо 51 общински съветници, като 15 са от ПП ГЕРБ, 14 от местна коалиция БСП за България, 8 от местна коалиция ВМРО – БНД, 4-ма от Съюза на демократичните сили, 3-ма от Демократична България – Обединение, по 2-ма от ПП Атака и ПП ДПС и съответно по 1 от Българска социалдемократическа партия, ПП Възраждане и местна коалиция Заедно за промяна /Български демократичен център/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари