Ново замърсяване на река Русенски Лом

1
Преди седмица, само за два дни, реката смени цвета си три пъти
Преди седмица, само за два дни, реката смени цвета си три пъти Видео: NOVA

Водата на река Русенски Лом за пореден път се оцвети в странни цветове

За това сигнализират зрители, цитирани от NOVA. Преди седмица, само за два дни, реката смени цвета си три пъти. В момента водата на реката е оцветена в тъмносиньо към черно. Заради гъстата растителност не се забелязва тръбата, която изпуска цветните води, но между храстите се вижда утаена в червено вода.

РИОСВ - Русе: Проверките за цветни води в река Русенски Лом установиха нарушение

Мястото е западната промишлена зона на Русе. Там се заустват отпадъчните води от доста предприятия. Те имат пречиствателни станции, но както казват от ВиК, дали ги използват, е друг въпрос.

След сигнал на телевизията се организира съвместна проверка от Екоинспекцията и ВиК. Експертите от двете институции са проверили предприятията, отваряли са шахтите им и са установили замърсителя. Това е предприятие, което произвежда опаковки.

На дружеството ще бъде съставен акт, но преди да се уточни размерът на глобата, ще трябва да излязат пробите от водата. От Екоинспекцията казаха, че това дружество за пореден път не е изпълнило дадените предписания да не зауства оцветени отпадъчни води, без да са преминали през съответната пречиствателна станция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Рибар
    Защо не налагат глоби и затваряне на нарушителя? Това оцветяване е от години и никой нищо не прави ,някой явно прикрива нарушителя....
  • 4
    2
    Ime
    Та кой е замърсителя?! Абе, дайте му името бе!!!!!
  • 4
    1
    Daaa
    Кажи му Русе и то стига,най преебания град, камиони,заводи,една промишлена зона сме
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари