Ново кръгово на изхода на Русе

6
Кметът Пламен Стоилов заяви, че ще се търси съдействието на държавата
Кметът Пламен Стоилов заяви, че ще се търси съдействието на държавата

Ще бъде направен преглед и на кръстовището на изхода на Русе в посока Разград.

Кметът Пламен Стоилов заяви, че ще се търси съдействието на държавата за изграждане на кръгово кръстовище там, тъй като сега често стават тежки катастрофи.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се ангажира в Русе да бъде направен поетапно основен ремонт на сегашния път Русе-Бяла, наричан от шофьорите "път-убиец" заради честите катастрофи с ранени и жертви. Нанков посочи, че двата най-тежки участъка от София до Русе са край Луковит и Бяла-Русе. Последният е в трагично състояние, като на места има пропадания, образували се от интензивния трафик на тежкотоварни камиони.

Министърът информира, че са предвидени 4 млн. лева за превантивен ремонт на Беленския баир, който е в най-тежко положение. Ремонтът ще започне през това лято. Той посочи, че с въвеждането на системата за тол такси ще има сигурен механизъм за устойчив пътен сектор, който да се самофинансира.

Нанков каза, че изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново е един от основните приоритети за правителството. Двата приоритетни участъка са обходът на Бяла, който е от 36 км, и 43 км от Русе до Бяла.

За изграждането на автомагистралата са нужни 600 млн.евро. Нанков заяви, че не може да се ангажира с точен срок кога реално ще започне същинското й строителство, тъй като може да има обжалване, свързано с Оценката на въздействието на околната среда /ОВОС/.

Ако всичко обаче е наред, в края на 2018 г. може да започне реалното възлагане по самото изграждане на магистралата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари