Ново екоарт предизвикателство за младите творци в Русе

2

СНЦ „Дунавско сияние“ организира ново екоарт предизвикателство насочено към младите русенски художници.

Това е тридневен уоркшоп „ЛендАрт Творителница“, който ще се проведе от 13 до 15 септември в зала „Галерия“ на РБ „Любен Каравелов“- Русе.

Инициативата е част от проекта „Приказният свят на природата -2021“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Участници в екоарт обучението могат да бъдат ученици от 1 до 12 клас с афинитет към приложното изкуство. Приоритетно в него ще се включат млади творци, участвали в онлайн конкурса „Приказният свят на природата“, проведен през месец юли.

Водеща на заниманията ще бъде столичната художничката Цеца Георгиева – председател на журито на онлайн конкурса „Приказният свят на природата“ и изтъкнат творец в областта на  Лендарта / ландшафтно или пейзажно изкуство/.

В три последователни дни участниците в уоркшопите ще трупат знания и опит в три Ателиета.

Ателие Еко фантазия“: Създаване на творби от рециклирани материали, като: бутилки ,капачки, пластмасови чаши , сламки и претворяването  им в нови използваеми декоративни изделия .

Ателие Еко бижутер“: Създаване на уникални по своята същност украшения  от природни материали – листа, клони, шишарки, жълъди, миди, охлювчета, камъчета и др.

Ателие ЛендАрт“: Създаване на открита пространствена арт инсталация от природни материали в градска среда.

Участниците ще получат Свидетелство за творец в областта на природното изкуство.

При желание за включване в иновативното екоарт обучение, пишете на:      

e-mail: [email protected] или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на Сдружение “Дунавско сияние” до 6 септември.

Местата са ограничени.

За допълнителна информация и контакти: GSM – 0884286411

Коя е Цеца Георгиева:

Цеца Георгиева е завършила Академията за приложни изкуства  в Будапеща. Член е на СБХ и на Съюза на унгарските художници  Тя е един от водещите в България творци в областта на Лендарда. Работи с природни материали в природна среда. Създава скулптура, инсталации и бижута от естествени листа, треви, клони, тръни, птичи пух, дърво и пр. През 1994 г. основава международния симпозиум „Художник – Природа“. Участвала е с творби на Международен конкурс Leiden Niderland; Международен конкурс за занаяти, Cheongju, Корея.

Печели награда на Международна четворка за приложни изкуства в Ерфурт, Германия и редица международни арт конкурси във Франция, Австрия и САЩ. Нейни творби се намират в колекциите на Националната художествена галерия; Министерството на културата; Музея на текстилното изкуство (Белгия); Райфайзенхоф, Грац (Австрия); Терми Монтекатини, Флоренция (Италия) и в много частни колекции.

Живее и твори в гр. София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари